Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Θεσσαλονίκη: Σε πλήρη λειτουργία από σήμερα η νέα δομή φιλοξενίας αστέγων

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε από το πρωί η νέα δομή φιλοξενίας αστέγων στον Δήμο Θεσσαλονίκης, εντός της Διεθνούς Έκθεσης, υποδεχόμενη περισσότερους από δέκα ωφελούμενους.
Πρόκειται για καινούργια δομή, πέραν του Υπνωτηρίου Αστέγων και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας που λειτουργούν τα τελευταία χρόνια στην πόλη, στην προσπάθεια αποσύμφόρησης, τήρησης όλων των μέτρων και των αποστάσεων μεταξύ των αστέγων χωρίς καμία εξαίρεση.
Η νέα δομή, που θα λειτουργεί το επόμενο διάστημα και για όσο κριθεί αναγκαίο στο πρώην περίπτερο των «Γιατρών του Κόσμου», έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας έως και δεκαπέντε ατόμων. Στον συγκεκριμένο χώρο, εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές θα υποδέχονται τους άστεγους που έχουν ανάγκη για διαμονή και σίτιση, ενώ παράλληλα έχει ενημερωθεί και η Ελληνική Αστυνομία ώστε να κατευθύνει όσους το επιθυμούν.
Αυτή τη στιγμή, στο Υπνωτήριο Αστέγων, που λειτουργεί στην οδό Ανδρέου Γεωργίου 13, φιλοξενούνται σε καθημερινή βάση και καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου περίπου 35 άτομα, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης. Στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των δομών, ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει νοικιάσει και ξενοδοχείο, στο οποίο φιλοξενεί άλλους 23 άστεγους.
Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ καλεί και τους υπόλοιπους δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος να συμμετάσχουν στη φροντίδα των αστέγων σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία με την πανδημία του κορωνοϊού.
«Σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και τις εγκυκλίους, όλοι οι δήμοι δύναται να μισθώσουν ξενοδοχεία ή να ενεργοποιήσουν δομές για τη φιλοξενία των αστέγων κατά το πρότυπο του δήμου Θεσσαλονίκης που πρώτοι υλοποιήσαμε από τα μέσα Μαρτίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αηδονόπουλος.
Πηγή: iefimerida.gr