Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Το βήμα της γυναίκας| Ανακοίνωση της ΔΕΤΕΠΑ για έκδοση & εξόφληση των λογαριασμών της τηλεθέρμανσης

Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεων μας και των οδηγιών που έχουν εκδοθεί για την αντιμετώπιση
διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, όπως έχει επισημανθεί, η πληρωμή των λογαριασμών στο διάστημα απαγόρευσης κυκλοφορίας θα γίνεται με ηλεκτρονικές συναλλαγές (e-banking) (διευκρινίσεις ή βοήθεια για την αποπληρωμή των λογαριασμών στο τηλέφωνο 2386023125, κα Θωμαΐδου Β. ή Χατζηκωνσταντίνου Ά.). Υπενθυμίζουμε ξανά ότι στους λογαριασμούς αναγράφεται στο πάνω δεξιά τμήμα ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής. Η ΔΕΤΕΠΑ εμφανίζεται ως οργανισμός στο e-banking σε όλες τις τράπεζες. Δηλ. για την πληρωμή του λογαριασμού εισάγοντας τον κωδικό πληρωμής του λογαριασμού εκτελείται αυτόματα η εξόφλησή του, όπως ακριβώς και στις περιπτώσεις εξόφλησης φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών. Επιπλέον οι καταναλωτές έχουν δυνατότητα εφαρμογής παγίας εντολής αυτόματης πληρωμής του λογαριασμού μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Όσοι καταναλωτές χρειαστεί να εξυπηρετηθούν με φυσική παρουσία στη ΔΕΤΕΠΑ, θα υπάρξει αυστηρός περιορισμός στη ροή εξυπηρέτησης, (1 άτομο κάθε φορά στο γκισέ) ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία του συναλλακτικού κοινού και των εργαζομένων.
Επίσης για τη διευκόλυνση των καταναλωτών, πέραν της ανέκαθεν δυνατότητας εξόφλησης των λογαριασμών μέσω δόσεων, για τις καταναλώσεις των μηνών Μαρτίου και Απριλίου θα εκδοθεί ένας ενιαίος λογαριασμός τον Μάιο, μετά το πέρας της λειτουργίας, αντί για 2, χωρίς να επιβληθούν τόκοι εκπρόθεσμης πληρωμής. Στον τελευταίο αυτό λογαριασμό, θα ενσωματωθεί και η έκπτωση, (επιστροφή) του ποσού της προσαύξησης 30% των λογαριασμών που εκδόθηκαν τον Ιανουάριο.
Τονίζεται ότι, δεν θα επιτραπεί να δημιουργηθεί κλίμα αναστολής πληρωμών λόγω της περιρέουσας κατάστασης, το οποίο ενέχει τον κίνδυνο κατάρρευσης της επιχείρησης στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία της παύσης λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου και μετάβασης στο νέο καθεστώς παραγωγής θερμικής ενέργειας από τις υπό κατασκευή μονάδες μας. Ως εκ’ τούτων θα συνεχίσουν να λαμβάνονται μέτρα στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, ενώ στους συνεπείς καταναλωτές θα χορηγούνται διευκολύνσεις αποπληρωμής. 
ΕΚ ΤΗΣ ΔΕΤΕΠΑ