Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Τα κινητά μας αποσπούν την προσοχή ακόμα κι όταν είναι κλειστά

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Νότιου Maine βρήκαν πως οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να χάσουμε την προσοχή μας εξ΄αιτίας του κινητού μας, ακόμα κι αν αυτό είναι κλειστό. Η παρουσία και μόνο του κινητού μας, όταν αυτό δεν λειτουργεί, μας κάνει να παρουσιάζουμε σημάδια στέρησης από αυτό και να χάνουμε την προσοχή μας.
Οι ερευνητές, πήραν νεαρούς ενήλικες και τους χώρισαν σε δυο ομάδες. Τα άτομα της μιας ομάδας έμειναν με τα κινητά τους ενώ τα άτομα της δεύτερης έπρεπε να τα κρύψουν. Μετά τους ζητήθηκε να κάνουν μερικές εργασίες. 
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως αυτοί που έπρεπε να κάνουν μια δουλειά είχαν λιγότερη αποδοτικότητα και καλά αποτελέσματα όταν βρίσκονταν μπροστά τους το κινητό. Αυτοί που το έβαλαν στην τσέπη και δεν το έβλεπαν, παρουσίασαν ήταν πιο συγκεντρωμένοι και έκαναν καλύτερα τη δουλειά που έπρεπε. Είχαν έτσι 20% καλύτερα αποτελέσματα από αυτούς που είχαν μπροστά τους το κινητό τους, ακόμα κι όταν αυτό ήταν εκτός λειτουργίας.
Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Bill Thornton είπε πως τα ευρήματα αυτά δείχνουν πως η χρήση του κινητού, ιδίως των κινητών νέας τεχνολογίας, μπορεί να είναι εθιστική και πως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην καθημερινότητα του ανθρώπου.
Πηγή: www.healthview.gr