Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Γιατί δεν μπορώ να κόψω το κάπνισμα;

Ομάδα ερευνητών από τις Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να δώσουν μια απάντηση στο ερώτημα γιατί κάποιοι άνθρωποι, ενώ έχουν προσπαθήσει, δεν μπορούν να σταματήσουν το κάπνισμα.
Μετά από μελέτες λοιπόν, οι Αμερικανοί επιστήμονες, ισχυρίζονται, ότι μπορούν να ξεχωρίσουν τους καπνιστές που μπορούν να κόψουν το τσιγάρο από τους καπνιστές που δεν θα τα καταφέρουν ποτέ. Πως; Μελετώντας τον εγκέφαλο τους.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας τους, όσοι ξεκίνησαν ξανά το κάπνισμα μετά από μια εβδομάδα, εμφάνιζαν σημαντικές αλλαγές στον εγκέφαλό τους κατά τη διάρκεια της αποχής. Αλλαγές που δεν εμφανίστηκαν στον εγκέφαλο όσων κατάφεραν με επιτυχία να σταματήσουν μόνιμα το κάπνισμα. 
Όπως λένε οι ειδικοί, πρόκειται για αυτό το τμήμα του εγκεφάλου που βοηθά στη συγκέντρωση και τον αυτοέλεγχο. Σύμφωνα με την Daily Mail, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι καπνιστές που δυσκολεύονταν να κόψουν το τσιγάρο εμφάνιζαν μειωμένη δραστηριότητα στην περιοχή αυτή του εγκεφάλου τους.
Οι επιστήμονες λένε πως τα ευρήματα της έρευνας τους θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο να βρεθούν νέοι τρόποι για να κόψουν το κάπνισμα.
Πηγή: www.healthview.gr