Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Γιατί οι άντρες ενδιαφέρονται για το σεξ πιο πολύ από το φαγητό

Είναι κάτι που το υποπτευόμασταν και τα παρατηρούσαμε εδώ και χρόνια. Οι άντρες δίνουν μεγάλη σημασία στο σεξ. Αυτό όμως δεν ξέραμε είναι το πόσο και το γιατί. Αμερικανοί ερευνητές βρήκαν πως ο αντρικός εγκέφαλος είναι έτσι δομημένος ώστε να δίνουν μεγαλύτερη προτεραιότητα στο σεξ ακόμα και από το φαγητό. 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και το Albert Einstein College των Ηνωμένων Πολιτειών έκαναν ειδικές μελέτες και πειράματα.
Στόχος τους ήταν να διερευνήσουν γιατί οι άντρες δίνουν τόση μεγάλη σημασία στο σεξ και κατά πόσο ο εγκέφαλος τους ευθύνεται για αυτό.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Nature, έδειξαν πως ένας μικρός αριθμός νευρώνων στον εγκέφαλο των αρσενικών νηματοειδών σκωλήκων κάνει τα αρσενικά να θυμούνται και να αναζητούν τη σεξουαλική πράξη ακόμα και εις βάρος της αναζήτησης τροφής. 
Οι νευρώνες αυτοί που υπάρχουν μόνο στους αρσενικούς, σχετίζονται με τις διαφορές των δυο φύλων ως προς τη μάθηση.
Φαίνεται λοιπόν πως και οι οι διαφορές στις γνωστικές ικανότητες ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες μπορεί να είναι γενετικά προγραμματισμένες. 
Τα ευρήματα αυτά δείχνουν μια άμεση σχέση ανάμεσα στη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στους αρσενικούς και τους θηλυκούς σκώληκες σε επίπεδο συμπεριφοράς με τις διαφορές που εντοπίζονται σε επίπεδο εγκεφαλικής ανάπτυξης και δομής, ιδιαίτερα στις περιοχές που εμπλέκονται σε ανώτερες λειτουργίες επεξεργασίας. 
Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και αρκετά χρόνια πως οι περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στη μάθηση διαφέρουν μεταξύ των δυο φύλων σε πολλά ζώα, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου. Το εάν, όμως, οι διαφορές αυτές μπορούν άμεσα να επηρεάσουν τη συμπεριφορά δεν είναι ξεκάθαρο.
Πηγή: www.healthview.gr