Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

#Δεν_μισούμε_Δεν_ξεχνάμε_Θα_νικήσουμε

Είχα την τιμή σήμερα να παραστώ στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, υπό την αιγίδα του κυρίου Πρωθυπουργού.
Στα νηφάλια λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτυπώνεται, νομίζω, η αλήθεια για την οριστική ήττα της τρομοκρατίας στη χώρα μας: "Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, προφανώς, και περνά μέσα από την καταστολή. Κυρίως, όμως, περνά μέσα από την απαξίωσή της. Περνά μέσα από την απονομιμοποίηση της. Από την εμπέδωση μιας κουλτούρας ειρηνικής συμβίωσης. Σε αυτό το ζητούμενο, κρίσιμο ρόλο αναλαμβάνει η πολιτική με όπλα το διάλογο, τη συνεννόηση και την καταλλαγή.
Ωστόσο, τίποτα θετικό, τελικά, δεν θα επιτευχθεί χωρίς την ενεργοποίηση των απλών πολιτών. Είναι αυτοί που πρώτοι καλούνται να διαφυλάξουν τη συλλογική μνήμη, ορθώνοντας με τη στάση τους το δικό τους ανάστημα απέναντι στη βία.
Κι αυτό θα συμβεί όταν κάθε νέος μας θα μεταφράσει σε δημιουργική προσπάθεια την αντισυμβατική απειθαρχία της ηλικίας του. Θα συμβεί όταν κάθε περαστικός αντιμετωπίσει το δημόσιο χώρο ως κομμάτι της προσωπικής του περιουσίας, γιατί αυτό είναι. Θα συμβεί όταν ο κάθε πολίτης αντιληφθεί ότι, απέναντι στη βία, η δική του φωνή είναι ακόμα ισχυρότερη και από την αστυνομική ασπίδα."

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας  Π.Ε. Κοζάνης
Πολιτικά γραφεία:
Κοζάνη: Παγούνη 2, Τ. 2461037253 // Πτολεμαΐδα: 25ης Μαρτίου 36, Τ.2463027418.
Facebook: Στάθης Κωνσταντινίδης Βουλευτής ΝΔ - Π.Ε. Κοζάνης
e-mail: stathiskοnstantinidisnd@gmail.com