Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Μήνυμα του κ Αντωνιάδη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992 και αποτελεί  μία πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση δράσεων υποστήριξης των συγκεκριμένων συμπολιτών μας, αλλά και ενημέρωσης και αφύπνισης της κοινωνίας μας.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.
Σύμφωνα με στοιχεία τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας περί το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού (περί το 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι) πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία ενώ αντίστοιχα είναι τα ποσοστά και στην χώρα μας καθώς υπολογίζεται ότι περίπου ένα εκατομμύριο συμπατριώτες μας αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα αναπηρίας.
Το μήνυμα της σημερινής ημέρας, είναι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα του καθένα από εμάς, την ίση συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι και το θεμελιώδες δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες, την ισοτιμία και ισονομία. Πρέπει να είμαστε – επιτέλους – άνθρωποι όχι μονάχα τις εορταστικές μέρες της περισυλλογής, αφού δεν έχει κανένα νόημα η στήριξή τους μόνο μια μέρα το χρόνο, αλλά κάθε μέρα.
Η στήριξή τους είναι υπόθεση όλων μας. Με σεβασμό, ευαισθησία και έμπρακτο ενδιαφέρον μπορούμε να βοηθήσουμε, ώστε η ζωή τους να γίνει πιο εύκολη. Οι αξίες μας, το ήθος μας και ο πολιτισμός μας κρίνονται και αξιολογούνται από την ποιότητα της ζωής, από την αξιοπρέπεια της εργασίας και από την αρμονική ενσωμάτωση στην κοινωνία των συγκεκριμένων συμπολιτών μας.

Ο Βουλευτής ΠΕ Φλώρινας
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ