Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Αυτά που θα σου κρύψει ο σύντροφός σου

Όπως και το ιστορικό του browser, έτσι και ο σύντροφός σου μπορεί εύκολα να κρύψει το παρελθόν του.
Υπάρχει ένα τεράστιο ντιμπέητ από τις απαρχές της συγκροτημένης κοινωνίας όπως την ξέρουμε σήμερα: «είναι η απόκρυψη πληροφοριών ψέμα ή δεν είναι»; Οι θεωρητικές επιστήμες –τεχνικά- θα σου απαντήσουν ότι δεν είναι ψέμα, το είπες και μόνος, είναι απόκρυψη πληροφοριών. Οι θετικές θα σου πουν «έστω ότι είναι ψέμα, το ψέμα είναι πληροφορία, άρα η υπόθεση είναι λανθασμένη».
Ο σκοπός αυτής της ανάλυσης ήταν να σου δείξουμε ότι από όποια πλευρά κι αν το δεις, το να σου κρύψει ο σύντροφός σου κάτι για το παρελθόν του, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Εντάξει, εκτός κι αν είχε παραβεί τον ποινικό κώδικα.
Αν έχει κάνει κάτι παράνομο
Μην πάει το μυαλό σου σε κάποιο διπλοπαρκάρισμα ή προσπέραση από τα δεξιά. Κάποια μεγαλύτερη καφρίλα θα σου κρύψει. Είτε αν τον πιάσανε με «ναρκωτικά που δεν είναι δικά του, αλλά ενός φίλου του», είτε αν τον/ην πήγαν στο κρατητήριο για προσβολή της δημοσίας αιδούς. Αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το μάθεις, αυτός είναι σε κάποιο οικογενειακό τραπέζι μετά από δύο-τρεις κανάτες κρασί. Η τελευταία πρόταση δεν αποτελεί προτροπή.
Τι έκανε στα φοιτητικά του χρόνια
Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα ευτράπελα στη ζωή μας συμβαίνουν στα φοιτητικά μας χρόνια. Αν μη τι άλλο, είναι εκείνη η περίοδος που η μάνα αποχωρίζεται το παιδί και το παιδί αποχωρίζεται τις προστατευτικές της φτερούγες.
Αν σου έχει κρύψει κάτι θα είναι ίσως ο πειραματισμός με άτομο το ίδιου φύλου ή αν είχε εγγραφεί σε κάποια παράταξη. Για το πρώτο πάντως δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεται.
Αν έχει κρατήσει υλικό από πρώην του
Το υλικό μπορεί να περιλαμβάνει αναμνηστικές φωτογραφίες, δωράκια ή το φούτερπουφοράςκαιδενξέρειςότιανήκεισεπρώην. Στη χειρότερη θα είναι κάποιες σέξι φωτογραφίες ή βίντεο. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να μάθεις για την ύπαρξή τους.
Αν έχει κάνει σεξ επί πληρωμή
Λακωνικά θα σου πούμε ότι ένας άντρας δύσκολα θα σ’ το παραδεχτεί, πόσο μάλλον μια γυναίκα.
Με πόσους συντρόφους έχει κάνει σεξ
Αρχικά η συζήτηση αυτή καλό θα ήταν να μην υπάρχει στα πρακτικά της σχέσης. Δεύτερον, ακόμα κι αν υπάρξει, το ταίρι σου ξέρει ότι δε θα μάθεις ποτέ με πόσους έχει πάει, συνεπώς μπορεί να σου πει όσους ή όσες θέλει.
Αν στην αρχή της σχέσης έβλεπε και κάποιον άλλο/η
Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω. Ξέρουμε ότι μέσα σου έκρινες και ξέρεις ότι δεν είναι σωστό να κρίνουμε κάποιον για ψύλλου πήδημα. Αν ξεσκονίσεις λίγο τη μνήμη σου ίσως θυμηθείς και εσύ κάποιο ανάλογο σου βίωμα· δεν είναι κάτι που συμβαίνει σπάνια. Κράτα ότι τελικά εσένα προτίμησε.
Το δράμα στις προηγούμενες σχέσεις
Οι περισσότεροι έχουμε κάνει ακατανόμαστα πράγματα στις σχέσεις μας, πράγματα που δεν θα θέλαμε να μοιραστούμε ούτε με τον ίδιο μας τον εαυτό 20 χρόνια μετά. Από αφιέρωση στο ραδιόφωνο «ο Νίκος από Αργυρούπολη αφιερώνει στην Λίνα από το Παγκράτι το σ’ έχω κάνει θεό με την ελπίδα να τα ξαναβρούνε» μέχρι fake απειλή αυτοκτονίας. Επαναλαμβάνουμε μην κρίνεις, κάποιοι πέρασαν δύσκολη νιότη.
Την πρότερη γνώση
Κοίταξε, ο/η σύντροφός σου ίσως και να σου έχει πει λίγα ψεματάκια για τις ταινίες, τη μουσική ή τους αγαπημένους του συγγραφείς. Αυτοί οι σατανάδες που κουβαλάμε σε τσέπες και τσάντες έχουν τη δύναμη να μας δώσουν ανά πάσα στιγμή την πληροφορία που χρειαζόμαστε, γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε; Τουλάχιστον δες το από τη θετική του πλευρά: είχε όλη την καλή θέληση να σε μάθει καλύτερα.
Για την εμφάνιση
Εμείς δεν βρίσκουμε κανέναν λόγο, αλλά κάτι ο Αρκάς και ο χλευασμός των χοντρών, κάτι ο Λιάγκας και τα άστοχα σχόλιά του, ένας άνθρωπος που υπήρξε χοντρούλης στο σχολείο δε θα σ’ το πει και στο πρώτο ραντεβού. Βασικά, το πιο πιθανό είναι ότι θα το μάθεις όταν γνωρίσεις τους γονείς του και σου φέρουν το άλμπουμ με τις παλιές φωτογραφίες.
ΠΗΓΗ: www.in2life.gr/