Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Με τι κριτήρια να επιλέξεις γυναίκα (συμβουλές από γυναίκα)

Είναι πραγματικά τόσο δύσκολο να επιλέξεις τον άνθρωπο με τον οποίο θα περάσεις την υπόλοιπη σου ζωή ή μήπως το περιπλέκουμε εμείς;
Πόσες φορές αναρωτήθηκες πότε θα βρεις τη γυναίκα των ονείρων σου; Πόσες ακόμη αναρωτήθηκες τι κάνεις εσύ λάθος και ενώ οι κολλητοί σου έχουν βρει το άλλο τους μισό, εσύ έχεις μείνει μόνος; Μην αργοσβήνεις (μόνος), επανακαθόρισε τα στάνταρ σου.
Να είναι καλή νοικοκυρά. Λάθος, δε χρειάζεσαι μία σύντροφο η οποία να είναι καλή νοικοκυρά. Εκτός κι αν είναι βίτσιο της ίδιας. Αντί να ψάχνεις για έναν άνθρωπο που θα φροντίζει το σπίτι να γυαλίζει και τα παντελόνια να έχουν την τέλεια τσάκιση, ψάξε για μία γυναίκα η οποία να θέλει να είστε και οι δύο ελεύθεροι να κάνετε αυτά που σας αρέσουν, να έχετε καλή ψυχολογία και να υπάρχει ένα όμορφο κλίμα μέσα στο σπίτι.
Να είναι καλή μητέρα. Τώρα που σου τραβήξαμε την προσοχή, ας μιλήσουμε και γι’ αυτό. Κατ’ αρχάς, έχεις σκεφτεί σοβαρά αν θέλεις εσύ παιδιά ή αν το έχεις δεχτεί ως επιταγή της κοινωνίας; Δεύτερον, αν έχεις κατασταλάξει στο ότι θέλεις να κάνεις οικογένεια, πρέπει να σκεφτείς ότι η μητέρα του παιδιού σου καλό είναι να αποτελεί πρότυπο για το ίδιο κι όχι να είναι κλεισμένη μέσα στο σπίτι μέχρι το παιδί να φτάσει τα 10. Ακόμη κι αν είναι δική της πρωτοβουλία, κάποια στιγμή θα πιεστεί τόσο που ίσως και να μην έχει άλλο κουράγιο. Καλό είναι ένας άνθρωπος να έχει και τα δικά του όνειρα και επιπλέον κίνητρα τα οποία θα τον βοηθήσουν να διατηρεί καλή ψυχολογία ακόμη κι όταν τα παιδιά μεγαλώσουν. Το συμπέρασμα; Βρες μία γυναίκα η οποία θα αγαπάει και τα παιδιά, αλλά και τον εαυτό της.
Να μην έχει βεβαρημένο ερωτικό μητρώο. Λοιπόν, εδώ δεν τίθεται θέμα γούστου, αλλά θέμα προκατάληψης. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ψάχνεις γυναίκα η οποία δεν είχε πολλούς ερωτικούς συντρόφους στο παρελθόν. Ίσα-ίσα ένας άνθρωπος που δεν έχει αποκτήσει εμπειρίες είναι αρκετά πιθανό κάποια στιγμή να νιώσει την ανάγκη να αναζητήσει τον χαμένο χρόνο. Στη σπάνια περίπτωση που περιμένεις την άδεια της εκκλησίας για να κάνεις έρωτα με μία γυναίκα, πάμε πάσο, είναι λογικό να ψάχνεις κάποια χωρίς εμπειρίες. Κατά τ’ άλλα, το σεξουαλικό παρελθόν μίας γυναίκας είναι καθαρά δική της υπόθεση κι εσένα αυτό που θα πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι το αν ήταν καλή σύντροφος στις προηγούμενες σχέσεις της.
Να είναι δοτική. Οι άνθρωποι, όταν αγαπάμε, έχουμε την τάση να είμαστε αρκετά δοτικοί. Θέλουμε να κάνουμε μικρές εκπλήξεις στους αγαπημένους και να τους φροντίζουμε. Ωστόσο, αυτό ισχύει και για τις δύο πλευρές. Ναι, είναι καλό να βρεις μία γυναίκα η οποία να σου δείχνει ότι σε αγαπάει με πράξεις κι όχι με λόγια, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να έχεις την απαίτηση να γυρίζει ο κόσμος της γύρω σου. Βρες μία γυναίκα η οποία θα είναι δοτική και θα απαιτεί το ίδιο κι από εσένα. Έτσι λειτουργούν οι σχέσεις.
Κι αφού καλύψαμε τις προκαταλήψεις, ας περάσουμε σε κάποια σοβαρά κριτήρια.
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει το μοτίβο της τέλειας γυναίκας. Σκέψου ότι το σκεπτικό πίσω από την αναζήτηση της ιδανικής –για εσένα- συντρόφου είναι παρόμοιο με αυτό της αναζήτησης φίλων. Άλλοι ψάχνουν τον κολλητό που θα παρακολουθήσει μαζί τους όλο το Champion’s league και στο καπάκι θα παίξουν Pro και άλλοι αυτόν που θα γουστάρει να κάνει μαραθώνιο ταινιών Marvel και μετά να παίξουν ένα μίνι τουρνουά Tekken. Είναι καθαρά θέμα οπτικής και ενδιαφερόντων.
#1 Να έχετε ορισμένα κοινά ενδιαφέροντα. Δε χρειάζεται να μοιράζεστε όλον τον ελεύθερο χρόνο σας χέρι-χέρι, παρ’ όλα αυτά, ένα κοινό έστω, καλό είναι να υπάρχει. Από το να βλέπετε όλες τις καινούριες ταινίες που βγαίνουν στο σινεμά, να εκτελείτε νέες συνταγές, μέχρι να παίζετε μαζί WOW. Είναι εκπληκτικό πόσο μία δραστηριότητα μπορεί να δέσει το ζευγάρι.
#2 Να σε κάνει να νιώθεις οικεία. Έχεις παρατηρήσει πως τα τραγούδια που δε βαριέσαι σού φαίνονταν οικεία από την αρχή, σαν να τα είχες ξανακούσει; Αυτή ίσως και να είναι μία καλή «τακτική» για να βρεις τον άνθρωπο που σου ταιριάζει. Οι συζητήσεις κυλούν αβίαστα, το γέλιο είναι αυθόρμητο και ο χρόνος περνά γρήγορα.
#3 Να ταιριάζουν κάπως οι στόχοι σας. Αναζήτησε τον άνθρωπο με τον οποίο θα μοιράζεστε κοινούς στόχους. Αν εσύ θέλεις κάποια στιγμή να εγκαταλείψεις το κλεινόν άστυ και να γίνεις ερημίτης στη ορεινή Αρκαδία, αλλά η σύντροφός σου αγαπάει τη ζωή της πόλης, θα υπάρξουν συγκρούσεις. Και λύσεις σε αυτές τις συγκρούσεις δε βρίσκονται εύκολα.
#4 Να έχετε παρόμοιες ιδεολογίες. Για παράδειγμα, αν εσύ αυστηρά είσαι της άποψης ότι η γυναίκα πρέπει τον πρώτο χρόνο να αφήνει τη δουλειά της και να μένει στο σπίτι με το παιδί, τότε θα πρέπει να βρεις τη γυναίκα η οποία θα είναι της ίδιας άποψης. Πλέον, υπάρχουν αρκετοί σύζυγοι οι οποίοι επιλέγουν να πάρουν εκείνοι την γονική άδεια –οπότε, δεν υπάρχουν τέτοιας φύσεως δικαιολογίες. Το ίδιο ισχύει για θρησκευτικά και πολιτικά ζητήματα. Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθείτε ακριβώς την ίδια γραμμή, αλλά κάπου να τέμνονται οι απόψεις σας.
ΠΗΓΗ: www.in2life.gr/