Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Πλήρης αλληλεγγύη σε Ελλάδα - Κύπρο ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις

Την πλήρη στήριξη της Γαλλίας σε Ελλάδα και Κύπρο επανέλαβε ο Εμανουέλ Μακρόν, με αφορμή τις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στην ανατολική Μεσόγειο, σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ότι «όπως έπραξα και στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, έτσι και χθες εκφράσαμε την πλήρη αλληλεγγύη μας με την Κύπρο και την Ελλάδα, με δεδομένη την τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο».
«Θεωρώ», πρόσθεσε ο Εμ. Μακρόν, «ότι η αλληλεγγύη μεταξύ κρατών - μελών είναι καίριας σημασίας και για τον λόγο αυτό λαμβάνουμε κάθε χρήσιμο μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν θα ενδώσουμε σε οποιαδήποτε μορφής πρόκληση», σχολίασε καταληκτικά ο Γάλλος πρόεδρος.
Σημειώνεται πως νωρίτερα ο Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την συνέντευξη Τύπου που έδωσε από τις Βρυξέλλες, ευχαρίστησε δημόσια τον Εμανουέλ Μακρόν για τη στήριξή του στη Σύνοδο Κορυφής.
«Πολλοί εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην Αθήνα και την Κύπρο. Ο πρόεδρος Μακρόν ήταν πολύ υποστηρικτικός και τον ευχαριστώ και δημόσια γι’ αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.
www.liberal.gr