Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Κάπως έτσι είναι οι ώριμες σχέσεις

Εννιά σημάδια που αποδεικνύουν ότι η σχέση σου δεν είναι παιδαριώδης, αλλά ώριμη, στιβαρή με πιθανότητες να αντέξει στον χρόνο.
Όταν συναντάς τον έναν και μοναδικό έρωτα της ζωής σου, τον εκλεκτό, σύντομα το καταλαβαίνεις. Είναι έρωτας με ανταπόδοση, η εμπιστοσύνη είναι πηγαία και το ταίριασμα φαντάζει ιδανικό. Ξαφνικά, όλες οι χαζές σχέσεις του παρελθόντος, αυτές που θεωρούσες παθιασμένες, αλλά σε πλήγωσαν, διαπιστώνεις ότι ήταν επιφανειακές και καμία σχέση δεν είχαν με τον αληθινό έρωτα μιας ώριμης σχέσης.
Μπορείς να μιλήσεις ανοιχτά για το σεξ
Δεν παίζει ρόλο η ηλικία σε αυτά. Πολλά ζευγάρια, δυστυχώς, δεν μπορούν να μιλήσουν ανοιχτά για το σεξ ακόμα κι αν έχουν περάσει αρκετά χρόνια σχέσης. Για μερικού τι να κάνουμε, θεωρείται ταμπού; Δε γίνεται όμως μία σχέση να κυλήσει όμορφα χωρίς επικοινωνία, πόσο μάλλον στο σεξουαλικό κομμάτι. Σίγουρα η συζήτηση γύρω από το σεξ είναι λιγάκι αμήχανη και μπορεί να φέρει κάποιον από τους δύο (ή και τους δύο) σε δύσκολη θέση. Ωστόσο, είναι ένα τρανταχτό σημάδι ότι το ζευγάρι έχει ξεπεράσει αυτά τα κόμπλεξ και δε φοβάται να ανοιχτεί μεταξύ του.
Δε ζηλεύεις για τους συναδέλφους της/ου
Φταίνε οι ταινίες πορνό; Φταίει η ζήλια που νιώθει ένας ερωτευμένος εν γένει; Όποιος κι αν είναι ο υπεύθυνος, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζηλεύουν τους συναδέλφους του συντρόφου τους. Κάποια στιγμή όμως η σχέση ωριμάζει και τέτοιου είδους ζήλιες εκφράζονται αραιά και πού. Εξάλλου, είναι αρκετά ψυχοφθόρο για κάποιον να σκέφτεται καθημερινά ότι ο σύντροφός του είναι κρυφά ερωτευμένος με κάποιον από το εργασιακό περιβάλλον του.
Δεν υπάρχει γκρίνια αν κάποιος από τους δύο θέλει λίγο χρόνο μόνος
Αυτός που συνειδητοποιεί ένα ώριμο άτομο το οποίο βρίσκεται σε μία ώριμη σχέση είναι ότι πρέπει να διαχωρίζει το πραγματικό πρόβλημα από το «εγωιστικό» πρόβλημα. Όταν ένας από τους δύο ζητάει λίγο χρόνο για να δει μία ταινία μόνος, να διαβάσει ένα βιβλίο, να κάνει εν πάσει περιπτώσει ό,τι γουστάρει, είναι κι αυτό μία ανθρώπινη ανάγκη. Ορισμένοι όμως το μεταφράζουν ως προσβολή, το βλέπουν εγωιστικά, σκέφτονται «με βαρέθηκε». Στις ώριμες σχέσεις δε χωράνε αυτά, έχουν και οι δύο δικαίωμα στην κατά μόνας διασκέδαση.
Δεν περιμένει κανένας από τους δύο τον ουρανό με τ’ άστρα
Οι ρομαντικές ταινίες για τον έρωτα είναι ό,τι οι ταινίες πορνό για το σεξ. Αφού τις δεις, αποκτάς εξωπραγματικές προσδοκίες για το τι είναι σεξ και έκφραση αγάπης. Πολλοί περιμένουν από τον σύντροφό τους να κάνει τα πάντα γι’ αυτούς και έχουν παράλογες απαιτήσεις, επειδή έτσι συνήθισαν. Κάποια στιγμή όμως ένας συνειδητοποιημένος άνθρωπος καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να ζητάει αυτά που έχει δει στις ρομαντικές ταινίες. Μπορεί να εκφράσει και να νιώσει στοργή και αγάπη από τα απλά και καθημερινά.
Τα σχέδια σας δε διαφέρουν και πολύ
Οι ώριμες σχέσεις επιβάλλουν και συζητήσεις για το μέλλον. Δε γίνεται να είστε μαζί για αρκετό χρονικό διάστημα και να μην έχετε αναφέρει έστω σε μία συζήτηση περί ανέμων και υδάτων κάποια σχέδια σας για το μέλλον. Και πιθανότατα αν η σχέση σας είναι ώριμη, έχετε μιλήσει λίγο για το μέλλον και έχετε διαπιστώσει ότι οι στόχοι σας συγκλίνουν κάπως.
Είστε σίγουρα εκτός από ζευγάρι, φίλοι
Καλό είναι να υπάρχει λίγο μυστήριο στη σχέση, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Αυτό που ξεχνούν πολλοί άνθρωποι, όμως, είναι ότι το μυστήριο πρέπει να συνυπάρχει και με τη φιλία. Γιατί αν δεν εκμυστηρευτείς στον σύντροφό σου τα πιο απόκρυφα μυστικά σου, τότε σε ποιον;
Δεν έρχεται το τέλος αν χρειαστεί να μείνετε για λίγο χώρια
Μερικά ζευγάρια όταν χωρίζονται, τρελαίνονται. Οι κλήσεις, οι βιντεοκλήσεις και τα μηνύματα πάνε και έρχονται και η εμπιστοσύνη πάει περίπατο. Ειδικά τα ζευγάρια που μένουν μαζί, εκτός από λίγες ώρες μοναξιάς, ανά καιρούς έχουν και την ανάγκη να περάσουν ένα σαββατοκύριακο ο καθένας με την παρέα του. Στις ώριμες σχέσεις αυτό είναι αυτονόητο και σεβαστό.
Δεν προσπαθείτε να πικάρετε ο ένας τον άλλο
Σε μία στιβαρή σχέση, κανένας από τους δύο δε νιώθει την ανάγκη να πικάρει τον άλλο με αυτές τις παιδαριώδεις τακτικές που χρησιμοποιούν οι μικρότερες ηλικίες. Δεν περνάει καν σαν σκέψη. Είναι σπατάλη φαιάς ουσίας.
ΠΗΓΗ: www.in2life.gr/