Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

ΤΙΡ για τέλεια επιδερμίδα!

Γράφει: Μαρία Καραμέτου.
Όλες οι γυναίκες χρησιμοποιούν κρέμες ή άλλες θεραπείες για το πρόσωπο και το σώμα, αλλά το όμορφο δέρμα είναι κυρίως θέμα διατροφής. Τα παλιά κύτταρα πεθαίνουν συνεχώς και αντικαθίστατο από νεότερα. Συνεπώς, η σταθερή χορήγηση μικροθεραπευτικών συστατικών είναι απαραίτητη για αυτή τη ραγδαία ανάπτυξη.
Υιοθετήστε μια ισορροπημένη διατροφή και καταναλώστε τρόφιμα που θα δώσουν τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες στο δέρμα σας και θα βοηθήσουν ώστε να παραμείνει μαλακό, εύπλαστο , χωρίς ψεγάδια..
Συγκεκριμένα, το goodfood συνιστά τα παρακάτω για λαμπερά και τέλειο δέρμα:
Φρούτα και λαχανικά  
Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία του δέρματος από την κυτταρική βλάβη που επιδεινώνεται από το κάπνισμα, τη ρύπανση και το ηλιακό φως. Στοχεύστε στην κατανάλωση τουλάχιστον πέντε μερίδων την ημέρα. Το Β-καροτένιο, που βρίσκεται στην κολοκύθα, τα καρότα και τις γλυκοπατάτες, και η λουτεΐνη, που εμπεριέχει το λάχανο, η παπάγια και το σπανάκι είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά, σημαντικά για τη φυσιολογική ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος και τον υγιή τόνο του δέρματος.
Βιταμίνη C
Η βιταμίνη C είναι επίσης ένα σούπερ αντιοξειδωτικό. Είναι απαραίτητη για ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, λαμπερό δέρμα και βοηθά στην σωστή επούλωση των ατελειών. Οι καλύτερες πηγές βιταμίνη Cείναι τα φραγκοστάφυλα, τα βατόμουρα, το μπρόκολο, τα ακτινίδια, τα πορτοκάλια, η παπάγια, οι φράουλες και γλυκοπατάτες. Όλοι βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου που ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία που τροφοδοτούν το δέρμα.
Όχι σε δίαιτες «εξπρές»  
Η επαναλαμβανόμενη απώλεια και η επανάκτηση του βάρους μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες το δέρμα σας, προκαλώντας χαλάρωση, ρυτίδες και τις ραγάδες. Οι δίαιτες-εξπρές είναι συχνά φτωχές σε ουσιώδεις βιταμίνες, γεγονός που αντανακλάται στο δέρμα.
Βιταμίνη Ε
Η βιταμίνη Ε προστατεύει το δέρμα από τις οξειδωτικές βλάβες και υποστηρίζει την υγιή ανάπτυξη του δέρματος. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε είναι τα αμύγδαλα, το αβοκάντο, τα φουντούκια, τα κουκουνάρια και ο ηλιόσπορος.
Πολύ νερό
Το δέρμα χρειάζεται την υγρασία για να παραμείνει ευέλικτο. Ακόμα και η ήπια αφυδάτωση θα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται ξηρό, κουρασμένο και ελαφρώς γκρίζο. Να πίνετε έξι με οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα - όλα τα υγρά κάνουν καλό αλλά το νερό είναι το καλύτερο. Εάν εργάζεστε σε ένα γραφείο, να έχετε ένα μεγάλο μπουκάλι νερό στο γραφείο σας για να σας υπενθυμίσει να πίνετε.
Ωμέγα-3
Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά. Αυτά είναι τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που δεν μπορεί να παράξει το σώμα και χρειάζεται να τα λαμβάνει  μέσω της διατροφής. Θα βρείτε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σε ψάρια και φυτικές πηγές, όπως το λινέλαιο, τους λιναρόσπορους, τα καρύδια.  Τα ωμέγα-3 λιπαρά ενθαρρύνουν το σώμα να παράγει αντι-φλεγμονώδεις ενώσεις, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα, και ιδιαίτερα φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως το έκζεμα και η ψωρίαση.