Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

12 συμβουλές που πρέπει να θυμάσαι σε κάθε σου σχέση

12 συμβουλές που θέλουμε να ακολουθούμε, μα δυστυχώς πάντα ξεχνάμε. Και δεν πρέπει.
Όταν τελειώνει μία σχέση, κάθεσαι και κάνεις τον απολογισμό της. Κυρίως σκέφτεσαι τι δεν έκανες σωστά και τι δεν έκανες καθόλου. Τα μαζέψαμε εδώ, για να μη σπας το κεφάλι σου.
Είστε δύο
Σε περίπτωση που δεν το θυμάσαι, είστε ζευγάρι και τα ζευγάρια αποτελούνται από δύο άτομα. Δύο χρειάζονται για να πετύχει μία σχέση, δύο για να τελειώσει. Συνήθως, το φταίξιμο δεν είναι ευθύνη μόνο του ενός. Μπορεί να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης, όχι ολόκληρο.
Αν κάτι ενοχλεί τον σύντροφό σου, άκου και δείξε σεβασμό
Είναι πάρα πολύ σημαντικό να δείχνει συμπόνοιας στον σύντροφό σου. Εσένα μπορεί να σου φαίνεται ότι ψάχνει αφορμή για γκρίνια, αλλά ακόμη και η γκρίνια για κάποιο λόγο εκφράζεται. Άκου και σεβάσου τον λόγο για τον οποίο έχει προβληματιστεί ή γκρινιάζει. Κυρίως, μην ακούς μόνο για να απαντήσεις, φαίνεται. Κα-νό-νας.
Τα όρια είναι σημαντικά
Ο κύκλος σου (φίλοι, συνάδελφοι, συγγενείς κτλ) οφείλουν να σέβονται τον σύντροφό σου και εσάς τους δύο σαν ζευγάρι. Εσύ από τη μεριά σου, αν θέλεις να μοιραστείς τον λόγο που σου προκάλεσε ο σύντροφός σου δυσφορία, επίλεξε προσεκτικά με ποιον θα μιλήσεις. Κι αν κάποιος φίλος σου θέλει να σου εκμυστηρευτεί κάτι για τον σύντροφό του, αξιολόγησε την κατάσταση κι αν δεις ότι κράζει υπέρ του δέοντος, βάλε διακριτικά τα όριά σου.
Επικοινώνησε
Αν θέλεις να μιλήσεις για κάτι, αλλά δεν μπορείς να συγκρατήσεις τον εαυτό σου από το να αρχίσει να φωνάζει, τότε άφησέ το για μετά. Αν δεν μπορείς να περιμένεις, ή φοβάσαι ότι θα τα ξεχάσεις, τότε γράψ'το σε ένα γράμμα. Απόφυγε το μήνυμα. Όσο γράφεις σε χαρτί, είναι πιο πιθανό να σκεφτείς πιο ψύχραιμα.
Κλείσε το στόμα σου όταν πρέπει
Ξέρεις τι εννοούμε. Εν βρασμώ ψυχής μπορεί να πεις τα χειρότερα λόγια και μετά να σιχαθείς να σιχαθείς τον εαυτό σου. Πάρε μια βαθιά ανάσα πριν μιλήσεις.
Θέλουμε και πράξεις
Δεν μπορείς να ζητάς συνέχεια συγγνώμη. Πρέπει να αποδείξεις και με πράξεις ότι έχεις μετανιώσει για αυτό για το οποίο απολογήθηκες.
Κράτα την περηφάνεια για αλλού
Κάποιες φορές πρέπει απλώς να παραδεχτείς ότι κάτι έχεις κάνει λάθος ή ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση.
Κράτα τις αποστάσεις σου, όταν πρέπει
Πριν πάρεις την απόφαση που δύσκολα έχει γυρισμό, κοιμήσου για δύο βράδια σε άλλο σπίτι. Ή τουλάχιστον σε άλλο δωμάτιο.
Μην απειλείς
Είναι ανώριμο να απειλείς, μόνο και μόνο για να φοβίσεις τον σύντροφό σου. Δε χτίζεται έτσι η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια στη σχέση.
Πίεσε
Πίεσε το σύντροφό σου και σπρώξε τον προς το σωστό δρόμο. Στη ζωή του, στις σχέσεις του, στη δουλειά του, ενέπνευσε τον να γίνει το καλύτερο που μπορεί.
Κάνε όνειρα
Θέστε στόχους, πετύχετε τους και γιορτάστε το μαζί. Αυτή είναι μία από τις όμορφες αισθήσεις πληρότητας στη σχέση.
Γίνετε φίλοι
Θυμηθείτε ότι είστε και φίλοι εκτός από ζευγάρι. Γελάστε μαζί, «ξενερώστε» μαζί, πηγαίνετε στο γήπεδο, αλλά και στο θέατρο μαζί. Αυτές τις στιγμές δε θα τις ξεχάσετε ποτέ.
ΠΗΓΗ: www.in2life.gr/