Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Αναπλήρωσε το χαμένο χρόνο με το παιδί σου!

Εργάζεστε και δεν έχετε χρόνο να περάσετε με το παιδί σας; Μην σας πιάνει το άγχος! Ψάξαμε και σας βρήκαμε κάποιες ενέργειες έτσι ώστε να αναπληρώσετε τον «χαμένο» χρόνο.
Ο ποιοτικός χρόνος είναι ο χρόνος που περνάτε μαζί, είτε τρώτε μαζί είτε αγκαλιάζεστε ή απλώς είστε μαζί στο ίδιο δωμάτιο ακόμη κι αν δεν κάνετε το ίδιο πράγμα.
Κάντε το μωρό σας να συμμετέχει. Πάρτε το μαζί σας στην κρεβατοκάμαρα, ενώ βγάζετε τα ρούχα της δουλειάς και συμπεριλάβετε το στη ρουτίνα σας με άλλους τρόπους, όταν γυρνάτε σπίτι από τη δουλειά.
Μιλήστε του για τη μέρα σας. Με αυτό θα πετύχετε δυο σκοπούς: Πρώτον, θα εξασφαλιστεί η επικοινωνία μαζί του και δεύτερον, το να ξεφορτωθείτε όσα περάσατε όλη μέρα, θα βοηθήσει και εσάς να χαλαρώσετε.
Δώστε λιγότερη σημασία στο σπίτι. Καθώς ο χρόνος σπανίζει, αφιερώστε λιγότερο χρόνο σε θέματα που δεν έχουν και τόση σημασία.
Κλείστε ό, τι αποσπάει την προσοχή σας. Δεν μπορείτε να δώσετε στο μωρό σας ποιοτικό χρόνο, ενώ βλέπετε τις απογευματινές ειδήσεις. Αφήστε την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τα τηλεφωνήματα την ώρα που το μωρό σας πάει για ύπνο.
Μην αποκλείετε τον άντρα σας. Καλό θα ήταν να περιλαμβάνετε τον άντρα σας σε ό, τι κάνετε, από το μπάνιο μέχρι το γαργαλητό. Επίσης, να έχετε υπόψη σας ότι ο χρόνος που εκείνος περνάει μόνος του με το μωρό είναι σημαντικός, για διάφορους λόγους. Του επιτρέπει να χαίρεται τις απολαύσεις της συμμετοχής στην ανατροφή του μωρού, κάτι που οι μπαμπάδες των προηγούμενων γενιών έχασαν. Δίνει στο μωρό σας επίσης το πλεονέκτημα να βρίσκεται κοντά σε δυο μοναδικά άτομα. Και επίσης διπλασιάζει τον ποιοτικό χρόνο που του αφιερώνετε.
Πηγή: govastileto.gr