Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Σε θεωρεί δεδομένη; Μήπως πρέπει να ανησυχεί;

Όταν του φέρεσαι αδιάφορα και φιλικά εκείνος θα σε πλησιάσει. Επειδή όχι μόνο θέλει να γίνει πιο ρομαντικό το πράγμα  αλλά για να επιβεβαιώσει ότι αυτός είναι ο κυνηγός. Βλέποντάς τον απλά σαν φίλο σου δίνει τη δυνατότητα να τον προσεγγίσεις χωρίς το βάρος ή την ένταση της γκρίνιας. Όμως προσοχή: Η υπερβολική οικειότητα μπορεί να φέρει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θες. Κάποια απόσταση σε συνδυασμό με την παρουσία αυτοελέγχου τον κάνουν να ανησυχεί μήπως σε χάσει.
Από τη συγγραφέα, Sherry Argov
Ορίστε ένα κλασσικό παράδειγμα. Θέλεις να τον βλέπεις περισσότερο και προτείνεις να φύγετε μαζί για το Σαββατοκύριακο. Εκείνος λέει: Όχι δε μπορώ λόγω της δουλειάς μου. Κανονικά έχεις κλαψουρίσει για το θέμα ότι δεν περνάει πολύ καιρό μαζί σου. Αυτό όμως που θα τον κινητοποιήσει είναι να τον μπερδέψεις σχετικά με τις προθέσεις του.
Αν δεν παραστήσεις το θύμα ή δείχνεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι να φύγετε μαζί αμέσως θα ανησυχήσει. Οι περισσότεροι άνδρες είναι συνηθισμένοι να θέλουν οι γυναίκες να βρίσκονται κοντά τους όλη την ώρα. Ανησυχεί όταν προσπαθεί να υπερασπιστεί κάτι που μυστηριωδώς εσύ δε θέλει πια. Αν δεν το αναφέρεις και παραστήσεις ότι το έχεις ξεχάσει, θα αρχίσει να αναρωτιέται τι σου συμβαίνει. Αμφισβητείτε η επιρροή που ασκεί πάνω σου και δεν ξέρει πλέον πια αν σε έχει 100%.
Ας πούμε ότι του αρέσει να σε βλέπει δυο βράδια την εβδομάδα αλλά προτιμάει να κάνει τα δικά του Σαββατοκύριακα. Κάποια διήμερα τα περνάτε μαζί και άλλα σε αφήνει ξεκρέμαστη όταν βγαίνει με την παρέα του. Πρέπει να αλλάξεις το μοτίβο που τον έχει βολέψει χωρίς στυλάκι και χωρίς προειδοποίηση. Χρησιμοποίησε τον ίδιο τύπο δικαιολογιών που ήθελε να αποδεχτείς. Βλέπε τον το μισό από όσο θα ήθελε να σε βλέπει εκείνος. «Πολύ θα ήθελα να σε δω την Πέμπτη αλλά δεν μπορώ. Έχω πράγματι μείνει πίσω στη δουλειά μου». Με αυτή τη μία κίνηση έχεις καταφέρει κάτι που δεν θα το κατάφερνες με όλη τη γκρίνια του κόσμου. Έπειτα θα πρέπει εκείνος να σκεφτεί κάτι διασκεδαστικό για να σε φέρει κοντά του. Όταν δεν θα είσαι πλήρως διαθέσιμη εκείνος θα κάνει τα πάντα για να σε φέρει κοντά του.
Ο άνδρας θεωρεί τη γυναίκα δεδομένη όταν τον ενδιαφέρει αλλά δε σκοπεύει να κάνει τίποτα παραπάνω.
Ένα παράδειγμα. Ο φίλος της Ρόντα τη θεωρούσε δεδομένη. Της ζήτησε να περάσει από το σπίτι του αργά το βράδυ. Εκείνη του θύμισε ότι δεν έχει αυτοκίνητο γιατί ήταν στο συνεργείο. Εκείνος έμενε 7 λεπτά μακριά και με αν αυτοκίνητο και με ένα αυτοκίνητο που τσούλαγε καταπληκτικά παρκαρισμένο ακριβώς μπροστά από το σπίτι του. Τη ρώτησε: Και λοιπόν Ρόντα πότε θα είναι έτοιμο το αυτοκίνητό σου; Μόλις κατάλαβε ότι η προσπάθειά του είναι μάταιη τότε σταμάτησε να επιμένει.
Η γυναίκα σε αυτό το παράδειγμα ήρθε αντιμέτωπη με έναν άνδρα που ήθελε την αγκαλιά της αλλά δεν ήταν διατεθειμένη να κάνει τίποτα για εκείνον. Κανονικά θα είχε γκρινιάξει αλλά αυτή τη φορά δεν το έκανε. Απλά έθεσε τα όριά της. Την επόμενη φορά που της τηλεφώνησε εκείνη του μίλησε εντελώς φιλικά. Για πρώτη φορά η σχέση τους είχε αλλάξει από έντονη σε αδιάφορη. Αμέσως μετά, ο τύπος άρχισε να είναι πολύ πιο περιποιητικός και προσεκτικός στην συμπεριφορά του.
Πηγή: πηγη: boro.gr