Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

8 λάθη που κάνουν οι γυναίκες σε μια σχέση (2)

Μάρα Κρητικού.
Πάνω από όλα η καριέρα
Το να έχετε μια καριέρα, την οποία αγαπάτε είναι κάτι καλό. Αν όμως όλη σας η ζωή περιστρέφεται γύρω από αυτήν, τότε πιθανότατα θα φτάσει η στιγμή που θα πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε αυτήν και τη σχέση σας. Με το να δουλεύετε διαρκώς εκτός ωραρίου, να μιλάτε στο τηλέφωνο τις πιο ακατάλληλες ώρες και να του ακυρώνεται ραντεβού λόγω δουλειάς, του δείχνετε ότι θέλετε να έχετε σχέση με τη δουλειά σας και όχι με εκείνον.
Αποφασίστε τι θέλετε και αν θέλετε σχέση με έναν άνδρα, τότε δεν θα πρέπει να αφήσετε τη δουλειά να μπαίνει ανάμεσά σας. Θέστε όρια και τηρήστε τα.
Βιάζεστε πολύ
Ναι, όλες οι γυναίκες θέλουν να ξέρουν αν ο σύντροφός τους θέλει να κάνει παιδιά ή γάμο ή συγκατοίκηση (ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η σχέση σας). Ωστόσο οι γυναίκες τείνουν να έχουν κρίσεις ανασφάλειας και προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την αγάπη του συντρόφου τους, πιέζοντάς τον για πράγματα που δεν είναι έτοιμος αλλά που δεν είναι ούτε εκείνες.
Προσπαθήστε να αφήνετε τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους, χωρίς βία. Αν για παράδειγμα θέλετε να κάνετε παιδιά και από τον πρώτο καιρό αρχίσετε να τον βομβαρδίζετε με ερωτήσεις για το αν θέλει, πότε θέλει, πόσα θέλει κ.τ.λ. τότε σίγουρα θα φέρετε τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εκτός αυτού, θα χάσατε και το καλύτερο κομμάτι μιας σχέσης, αυτό που δεν χρειάζεται να συζητάς κάποια πράγματα: βγαίνουν αυθόρμητα.
Too afraid to love him
Η προηγούμενη σχέση (ίσως και η προηγούμενη από αυτήν) σας άφησε με ραγισμένη την καρδιά. Επόμενο είναι ο οργανισμός σας να θέλει να προστατευτεί από ακόμα ένα πλήγμα. Έτσι δεν δίνεστε ολοκληρωτικά στη σχέση σας, δεν επενδύεται συναισθηματικά σε αυτήν και κρατάτε επιφυλάξεις. Αυτό είναι κάτι λογικό και καλό αλλά για λίγο. Αν δείτε ότι ο σύντροφός σας είναι καλός θα είναι λάθος να παρατείνετε τέτοιου είδους συμπεριφορά.
Οι άνδρες είναι από μόνοι τους «φοβητσιάρηδες» όσον αφορά στην συναισθηματική τους επένδυση σε μια σχέση. Και όσο κι αν τους αρέσει να σας κυνηγούν –στην αρχή- κάποια στιγμή θα κουραστούν και θα τα παρατήσουν. Το ότι δεν εκφράζονται τόσο πολύ δεν σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουν τι αισθάνεστε για αυτόν και πόσα «δίνετε». Κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα κάνετε το «μακροβούτι» ή θα συνεχίσετε να βουτάτε μόνο το πόδι σας στο νερό.
Δείχνετε την τρέλα σας πολύ νωρίς
Κάνετε φάρσες στην κολλητή σας, τραγουδάτε στο μπάνιο, σπάτε τα μπιμπίκια του στο πρόσωπο και στην περίοδο σας έπιασε υστερία επειδή... αυτό είναι ΜΩΒ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΙΟΛΕΤΤΙ! Όλοι είμαστε λίγο τρελοί. Αν όμως του το δείξετε πριν προλάβετε να του ζητήσετε να αφήσει την οδοντόβουρτσά του στο διαμέρισμά σας (σημείο σταθμός για μια σχέση) τότε πιθανότατα δεν θα το κάνει ποτέ.
Οι άνδρες που ψάχνουν για μια πραγματική σχέση επιθυμούν γυναίκες που έχουν σώας τας φρένας. Είναι σημαντικό να είστε ο εαυτός σας. Αλλά δεν είναι κακό να του δείξετε πρώτα την «καλή» πλευρά σας.
Είστε απαισιόδοξη
Είναι δύσκολο να είναι κανείς σε μια σχέση με κάποιον που δεν είναι ευχαριστημένος με τον εαυτό του. Εάν είστε πάντα αρνητική ή έχετε κακή διάθεση, δεν έχει σημασία πόσο καλό είναι το σεξ ή το μαγείρεμά σας. Κάποια στιγμή θα πάψει να θέλει να περνά το χρόνο του μαζί σας.
Κανείς δεν θέλει να περνά χρόνο με κάποιον απαισιόδοξο. Ιδιαίτερα αν ο ίδιος είναι αισιόδοξος. Δεν λέμε να προσποιείστε το πώς αισθάνεστε απλά να βλέπετε τα πράγματα λίγο πιο αισιόδοξα.
Είστε "κολλημένη"
Είστε πολύ ερωτευμένη και θέλετε να του το δείχνετε διαρκώς. Αγχώνεστε ότι μπορεί να μην του αρέσετε το ίδιο, με αποτέλεσμα να καταβάλλετε υπερ-προσπάθεια για να τον κρατάτε διαρκώς ικανοποιημένο. Αν θέλατε να αεριστείτε, θα προτιμούσατε να πεθάνετε από το να σας ακούσει. Χαλαρώστε!
Δεν υπάρχει τίποτε λιγότερο ελκυστικό για έναν άνδρα από μια κολλημένη σύντροφο. Τέτοιου είδους συμπεριφορές παραπέμπουν σε ανασφάλειες και η ανασφάλεια ρίχνει τη λίμπιντο στο ναδίρ.
Δεν έχετε ξεπεράσει τον πρώην
Αν είστε ακόμα ερωτευμένη με τον πρώην σας, δεν θα μπορέσετε να δώσετε όλα όσα θέλετε στην νέα σας σχέση. Μπορεί ο έρωτας με έρωτα να περνάει, αλλά μέχρι να γίνει αυτό, ο νέος «έρωτας» θα λειτουργεί απλώς ως ένα εργαλείο για να κάνετε τη δουλειά σας.
Συχνά οι γυναίκες κάνουν μια σχέση για να ξεπεράσουν μια άλλη, ελπίζοντας ότι θα αναπτύξουν συναισθήματα στη νέα, κάτι που συνήθως πιάνει. Ωστόσο η νέα σας σχέση είναι το μεγάλο κορόιδο της υπόθεσης. Για όσο διάστημα τρέφετε ακόμα συναισθήματα για τον πρώην σας, θα σαμποτάρετε τη νέα σχέση καθώς θα φοβάστε ότι και αυτή θα καταλήξει όπως η προηγούμενη.
Λέμε και ψεματάκια
Όταν είπατε ότι έχετε πάρει διαζύγιο δεν το είπατε ακριβώς – αυτός ήθελε να το καταλάβει έτσι. Φοβάστε ότι αν του πείτε την ηλικία σας ή ότι θέλετε να κάνετε παιδιά θα τρέξει σαν τον Φόρεστ Γκαμπ. Επομένως ένα ψεματάκι φαίνεται η καλύτερη λύση εκείνη τη στιγμή. Γιατί όχι;
Γιατί αργά ή γρήγορα θα μάθει την αλήθεια. Και τότε τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα. Θα σας βγει η ρετσινιά της ψεύτρας. Προσπαθήστε να χτίσετε μια αληθινή σχέση, βασισμένη στην αμοιβαία ειλικρίνεια.