Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

«Η χώρα βήμα-βήμα, μέρα με τη μέρα βρίσκει τον βηματισμό της κι επανέρχεται στην κανονικότητα»

Πράγματι η κυβέρνηση της ΝΔ «χτίζει και δημιουργεί». Κι αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια..Ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβερνητική απραξία μετακινείται τώρα στην αντιπολιτευτική υπερβολή και τα παχιά λόγια. Όμως η χώρα βήμα-βήμα, μέρα με τη μέρα βρίσκει τον βηματισμό της κι επανέρχεται στην κανονικότητα.
Είναι γνωστό ότι στην Π.Ε Φλώρινας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να επιδείξει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ, στην διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας.Τα μοναδικά έργα που εγκαινιάσατε είναι έργα της κυβέρνησης Σαμαρά και συγκεκριμένα το φράγμα της Τριανταφυλλιάς και το τμήμα Νίκης-Αρμενοχωρίου του κάθετου άξονα. Αλλά και όπου αλλού υπήρξε κάποια κινητικότητα αυτή έγινε χωρίς σχεδιασμό, προγραμματισμό και αναπτυξιακή προοπτική, όπως η ενοποίηση ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Για μας η επαγγελματική κατάρτιση είναι μείζονος σημασίας και πρώτη προτεραιότητα για την ανάπτυξη της χώρας και για την απασχόληση των νέων. Για τους λόγους αυτούς το υπουργείο παιδείας ανέστειλε την λειτουργία  της  διετούς εκπαίδευσης  για το έτος 2019-2020, προκειμένου να επαναπροσδιορίσει το σύνολο της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα θέσει σε νέες βάσεις την επαγγελματική εκπαίδευση, έτσι ώστε αυτή να εναρμονιστεί με τις ανάγκες της αγοράς, τα ενδιαφέροντα των νέων, την επαγγελματική αποκατάσταση, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την καταπολέμηση της ανεργίας.
Είναι αλήθεια ότι εμείς νομοθετούμε με ταξικό πρόσημο όχι για  να χωρίσουμε τον λαό και να δημιουργήσουμε αντιθέσεις. Για μας το κοινωνικό πρόσημο είναι το σύνολο των πολιτών χωρίς διακρίσεις και ταμπέλες.
Όμως το θράσος της Ν.Ε και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας ξεπερνά και τον εαυτό τους. Ισχυρίζονται ότι με την αναστολή της λειτουργίας των τμημάτων οδηγούμε τους νέους και τις νέες στα ιδιωτικά ΙΕΚ. Χοντρό ψέμα… Γιατί, είναι αυτοί που επί ένα χρόνο έχουν απλήρωτους τους εκπαιδευτικούς των δημόσιων ΙΕΚ, για να έχουν προβληματική λειτουργία και να γίνουν μη ελκυστικά για την νεολαία μας.
Αιδώς Αργείοι!

Αντωνιάδης Γιάννης
Βουλευτής Ν.Δ Φλώρτινας