Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Ανανεώνοντας την γκαρνταρόμπα μας

Πόσες φορές δεν έχουμε κάνει ολόκληρη βουτιά στην ντουλάπα μας αναζητώντας με τις ώρες το δαντελένιο πουκάμισο μας, που πριν από χρόνια το φορούσαμε με το γκρι παντελόνι, ή εκείνο το φόρεμα με το βαθύ ντεκολτέ, που με λίγη προσπάθεια ίσως και να μας κάνει φέτος... Μήπως είναι καιρός να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα;
Ανακωχή με τη ντουλάπα μας!
Δεν είναι εύκολο να αποχωριστούμε ρούχα που έχουν συναισθηματική ή οικονομική αξία. Αλλά αν φοράμε μόνο ένα μέρος από τα ρούχα που στοιβάζονται στην ντουλάπα μας, το να απαλλαγούμε από τα περισσευούμενα θα μας βοηθήσει να ξαναβρούμε κάποια κλασικά ρούχα που αξίζει να ξαναφορεθούν και να προσδιορίσουμε τις προσθήκες που θα μπορούσαμε να κάνουμε στην γκαρνταρόμπα μας για να της ανεβάσουμε επίπεδο. Ξεκινάμε απομακρύνοντας από την ντουλάπα μόνο τα ρούχα και τα αξεσουάρ που είμαστε σίγουρες ότι δεν θα φορέσουμε ξανά. Στη συνέχεια, γυρίζουμε όλες τις κρεμάστρες στη ντουλάπα μας, έτσι ώστε να κοιτάζουν στην ίδια κατεύθυνση. Κάθε φορά που φοράμε ένα ρούχο, γυρνάμε την κρεμάστρα του από την άλλη πλευρά. Έχουμε πράγματα που πιστεύουμε ότι θα τα ξαναφορέσουμε κάποια στιγμή; Έ λοιπόν αυτή η στιγμή είναι τώρα! Προσπαθούμε να το κάνουμε πραγματικότητα και τουλάχιστο να δούμε αν μας ταιριάζουν ακόμα.
Χάρισμα τους!
Πριν αρχίσουμε να τακτοποιούμε, ήδη θα πρέπει να έχουμε αποφασίσει ποια ρούχα θα κρατήσουμε και ποια όχι. Αυτό καλό είναι να το κάνουμε τουλάχιστον κάθε δύο χρόνια. Ξεχωρίζουμε όσα δεν πρόκειται να φορέσουμε ξανά και τα τοποθετούμε σε μεγάλες σακούλες, στις οποίες έχουμε κολλήσει ετικέτες. Κάποια από αυτά θα τα πάμε στην ενορία μας για να δωριστούν σε φτωχές οικογένειες ή σε μετανάστες και άλλα θα τα βάλουμε στα ειδικά κουτιά που έχουν δημιουργήσει γι' αυτόν τον σκοπό διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις. Βέβαια, δεν ξεχνάμε και τις φίλες μας, με τις οποίες μπορούμε να τα ανταλλάξουμε ή και να τους τα χαρίσουμε.
Η δική μας μπουτίκ!
Ένας έξυπνος και διασκεδαστικός τρόπος είναι να οργανώσουμε την γκαρνταρόμπα μας τακτοποιώντας και ταυτόχρονα -γιατί όχι- αναδεικνύοντας τα ρούχα μας. Αν διαθέτουμε αρκετό χώρο, μπορούμε να κρεμάσουμε τα σύνολα μας ανά είδος σε ειδικά σταντ. Διαφορετικά, χρησιμοποιούμε κρεμάστρες κατάλληλες για το κάθε ρούχο. Ξεκινάμε, λοιπόν, αποφασίζοντας τι θα μπει στα συρτάρια και τι στην ντουλάπα. Διαχωρίζουμε τα σπορ και τα καθημερινά από τα επίσημα κομμάτια που κρατάμε για ειδικές περιστάσεις ή για τις βραδινές εμφανίσεις μας. Στη συνέχεια τα κρεμάμε σύμφωνα με το ύψος τους: τα παλτά ή τα μακριά τζάκετ πρώτα, μετά τα παντελόνια, τα φορέματα, τις φούστες, τα πουκάμισα και τα τοπ. Τελευταία αφήνουμε τα φουλάρια και τις ζώνες. Δεν είναι απαραίτητο να ανεβάζουμε όλα τα ρούχα στο πατάρι στο τέλος κάθε σεζόν, αφού πλέον μπορούμε να τα φοράμε όλα, το ένα πάνω από το άλλο, σύμφωνα με τη μόδα του
Πάμε γι' άλλα!
Δεν κρατάμε ποτέ ρούχα με την ελπίδα ότι θα χάσουμε αυτά τα παραπάνω κιλά που έχουμε πάρει ή επειδή κάποτε θα ξαναγυρίσει η μόδα τους ή γιατί του χρόνου μπορεί και να μας αρέσει το κόκκινο χρώμα... Ακόμα, αποφεύγουμε να σχηματίζουμε ολόκληρες ντάνες από κομμάτια που ούτε του στυλ μας είναι ούτε της ηλικίας μας. Η ντουλάπα μας πρέπει να έχει αποκλειστικά ρούχα που αγαπάμε να φοράμε και που μέσα σε αυτά αισθανόμαστε όμορφα. Μάλιστα κερδίζοντας περισσότερο ελεύθερο χώρο στην ντουλάπα μας, θα ανεβεί η διάθεσή μας να "παίξουμε" και να ανακατέψουμε ρούχα και αξεσουάρ και να δημιουργήσουμε μόνες μας καινούριους και μοντέρνους συνδυασμούς.