Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Οι Νέοι αγχώνονται για την Εμφάνιση τους

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 208 αγόρια και κορίτσια
ηλικίας από 12 έως 17 ετών, διαπιστώθηκε ότι οι έφηβοι που ανησυχούν για την εμφάνισή τους, έχουν μεγάλες πιθανότητες να παρουσιάσουν ψυχικές διαταραχές. Σύμφωνα με τους ερευνητές το 33% των παιδιών που έλαβαν μέρος στη μελέτη έπασχαν από διάφορες διαταραχές που τους προκαλούσε το άγχος της εμφάνισής τους, οι οποίες ήταν ικανές να επηρεάσουν ολόκληρη τη ζωή τους και να τους προκαλέσουν κατάθλιψη.
Σε 14 από τα 208 άτομα διαγνώσθηκε η διαταραχή της εικόνας του σώματος, σύμφωνα με την οποία ο ασθενής ασχολείται συνεχώς με ένα υπαρκτό ή ακόμα και φανταστικό ελάττωμα του σώματός του.
Σε 8 άτομα διαγνώστηκε ανορεξία και βουλιμικές τάσεις και 46 απ αυτούς είχα εμμονές με το σχήμα και το βάρος του σώματός τους, απ τους οποίους λιγότεροι από το ¼ ήταν υπέρβαροι.
Στην ίδια κατηγορία...
Υπόθεση Εφηβεία
Όταν τα παιδιά αρχίζουν να μπαίνουν στην εφηβεία συμβαίνουν διάφορες αλλαγές τόσο στο σώμα τους, όσο και στην ψυχολογία τους. Είναι η εποχή που αναζητούν τη δική τους ταυτότητα και ψάχνουν λίγο χρόνο και χώρο για τον εαυτό τους.
Κοινωνική ένταξη : Η επιρροή της «παρέας»
Ως γονιός καταλαβαίνετε την ανάγκη του εφήβου να ανήκει σε μια ομάδα. Αυτό που σας ανησυχεί όμως είναι μάλλον η επιρροή που θα του ασκήσει...
Σεξουαλική Ανάπτυξη
Θυμηθείτε πώς ήταν τα πράγματα στην περίοδο της δικής σας εφηβείας. Μήπως ήταν πριν από τη λεγόμενη «σεξουαλική επανάσταση», όταν η διάκριση ανάμεσα στη «σωστή» και τη «λάθος» συμπεριφορά ήταν πιο σαφής, όταν τα «καλά κορίτσια» είχαν πιο οριοθετημένη συμπεριφορά και τα αγόρια ήταν περισσότερο «κύριοι»;