Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Τι προκαλεί στις γυναίκες η ανδρική οσμή;

Η ανδρική οσμή που προέρχεται από τον ιδρώτα, έχει ευεργετικές επιδράσεις στις γυναίκες. Προκαλεί μείωση του στρες, χαλάρωση και επηρεάζει ακόμη το σεξουαλικό ορμονικό τους κύκλο.
Υπάρχουν δηλαδή μεταξύ ανδρών και γυναικών εκτός από την οπτική επαφή, ανεπαίσθητες αλληλοεπιδράσεις που επηρεάζουν τη ψυχική διάθεση, τη σεξουαλική ορμή και τα αισθήματα.

Η οσμή του ιδρώτα των ανδρών δημιουργεί ένα είδος χημικής επικοινωνίας μεταξύ ανδρών και γυναικών που επηρεάζει τις γυναίκες υποσυνείδητα.
Το γεγονός αυτό συμβάλλει σε μια καλύτερη αλληλοεπίδραση και πολύ σημαντικό, σε ένα καλύτερο συντονισμό των αναπαραγωγικών προσπαθειών τους.

Οι εκπληκτικές και απρόσμενες αυτές διαπιστώσεις προέκυψαν από πειράματα που έκαναν γιατροί από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας. Οι ερευνητές μάζεψαν ιδρώτα από τη μασχάλη ανδρών οι οποίοι απέφυγαν να χρησιμοποιήσουν αποσμητικό για 4 εβδομάδες. Στη συνέχεια αφού συνέλεξαν τον ιδρώτα τους, τον προετοίμασαν με τρόπο τέτοιο που να μπορούν να τον τοποθετούν κάτω από τη μύτη γυναικών για να μπορούν να το μυρίζονται.
Υπέβαλαν στην δοκιμασία μυρωδιάς του ιδρώτα 18 γυναίκες ηλικίας από 25 έως 45 ετών. Οι γυναίκες δεν γνώριζαν τι ήταν αυτό που μυρίζονταν. Εκείνο που έπρεπε να κάνουν οι συμμετέχουσες στην έρευνα, ήταν να αξιολογούν την ψυχική τους κατάσταση πάνω σε μια κοινή κλίμακα.
Ταυτόχρονα οι ερευνητές μετρούσαν στο αίμα των γυναικών την ωχρινοποιητική ορμόνη (LH). Η ορμόνη αυτή εκκρίνεται πριν από την ωορρηξία και είναι η ορμόνη ανάπτυξης του ωχρού σωματίου.
Τα αποτελέσματα έδειξαν αύξηση της έκκρισης της LH λόγω της δοκιμασίας της μυρωδιάς του ιδρώτα.
Επιπρόσθετα η ψυχολογική κατάσταση των γυναικών γινόταν καλύτερη και οι ίδιες ένιωθαν πιο άνετα και χαλαρωμένες. Όμως δεν παρατηρήθηκε αύξηση της σεξουαλική τους διάθεσης.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η οσμή του ανδρικού ιδρώτα επηρεάζει την ψυχολογία των γυναικών, τις χαλαρώνει, μειώνει το στρες και επηρεάζει τον ορμονικό τους κύκλο με τρόπο τέτοιο που η αναπαραγωγή μετά από μια σεξουαλική πράξη να διευκολύνεται.

Το γεγονός ότι στα πιο πάνω πειράματα δεν διαπιστώθηκε αύξηση των σεξουαλικών διαθέσεων των γυναικών μπορεί να εξηγηθεί από το ότι δεν υπήρχε οποιαδήποτε οπτική επαφή με ένα άνδρα, κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες που θα ευνοούσαν τη σεξουαλική έλξη.
Οι ερευνητές με βάση τα ευρήματά τους εισηγούνται ότι θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω μελέτες για να βρεθούν τα ενεργά συστατικά του ιδρώτα τα οποία έχουν τις ευεργετικές επιδράσεις. Τα συστατικά αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για θεραπείες εναντίον της στειρότητας και εναντίον του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. 
Εμείς χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε την αξία των αποτελεσμάτων των γιατρών, που είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα, νιώθουμε να τονίσουμε το γεγονός ότι η μυρωδιά του ιδρώτα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Από τη στιγμή που θα απελευθερωθεί από τους αδένες του δέρματος, μπορεί εύκολα και γρήγορα να αλλοιωθεί από διάφορους εξωγενείς παράγοντες.
Για παράδειγμα τα βακτηρίδια που υπάρχουν πάνω στο δέρμα, αλλοιώνουν πολύ γρήγορα τη μυρωδιά του ιδρώτα. Ενώ ο ιδρώτας που μόλις απελευθερώνεται δεν έχει μια ιδιαίτερη μυρωδιά, ο ζεστός καιρός, τα βακτηρίδια του δέρματος που πολλαπλασιάζονται σημαντικά εάν το άτομο δεν λούεται τακτικά, προκαλούν μια δυσάρεστη μυρωδιά. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο ιδρώτας πιστεύουμε είναι περισσότερο απωθητικός και αντιπαραγωγικός για τη σεξουαλική έλξη.
Για τους λόγους αυτούς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα καταπολέμησης της κακοσμίας του ιδρώτα. Τέτοια μέτρα είναι μεταξύ άλλων το τακτικό λούσιμο και καλό στέγνωμα του δέρματος, να διαλέγουμε κατάλληλα ρούχα, να πίνουμε άφθονο νερό και να χρησιμοποιούμε αποσμητικό που δεν ενοχλεί το δέρμα μας. Έτσι θα είμαστε περισσότερο ανεκτοί και ελκυστικοί για περιβάλλον μας.
Όσον αφορά τους ερευνητές, πιστεύουμε ότι θα συγκεντρωθούν στις χημικές ενώσεις που υπάρχουν μέσα στον ιδρώτα ο οποίος μόλις απελευθερώνεται και προτού ακόμη αλλοιωθεί από τους εξωγενείς παράγοντες. Ίσως είναι εκεί μέσα που θα βρουν την ουσία εκείνη που έχει τα ευεργετικά αποτελέσματα για την ψυχική κατάσταση και τη γονιμότητα των γυναικών.