Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Η Επιτροπή Ειρήνης Φλώρινας για τα 74 χρόνια από την πυρηνική καταστροφή σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι

Εβδομήντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται από το ιµπεριαλιστικό έγκληµα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας, όταν το πυρηνικό µανιτάρι εξαφάνισε από προσώπου γης χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945).
Τεράστιες οι υλικές καταστροφές µε ισοπεδωμένες τις δύο πόλεις-στόχους των ΗΠΑ. Πραγµατικός στόχος οι λαοί, η ΕΣΣ∆, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνηµα. H ιµπεριαλιστική προπαγάνδα, ακόµα και σήµερα, προσπαθεί να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους χρησιµοποιώντας το ψέµα της «στρατιωτικής αναγκαιότητας» των πληγµάτων κι ενώ ο Β΄ Παγκόσµιος ιµπεριαλιστικός Πόλεµος είχε τελειώσει!
∆ιανύουµε µια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, για όλους τους λαούς του κόσµου. ∆υναµώνει η επιθετικότητα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και οξύνονται οι ανταγωνισµοί µε τη Ρωσία, την Κίνα µε την εµπλοκή δεκάδων κρατών για το έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών πόρων και των δρόµων µεταφοράς.
Θερµές εστίες και εστίες πολέµου καίνε σε Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ανατολική Μεσόγειο, Ουκρανία, Βαλκάνια, Περσικό Κόλπο, τη στιγµή που συγκεντρώνεται τεράστια δύναµη πυρός.Το ενδεχόμενο του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος» που εξετάζεται από χρόνια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, το επιβεβαίωσε η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία (Ιούλιος 2016) κι απειλεί τους λαούς, ιδιαίτερα µετά την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συµφωνία απαγόρευσης των πυρηνικών µικρού και µεσαίου βεληνεκούς. Η Ρωσία και η Κίνα δηλώνουν έτοιµες να µπουν στη θανάσιµη αντιπαράθεση για να προστατεύσουν τα συµφέροντα των δικών τους μονοπωλίων. Η κυβέρνηση της Ν∆ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τηρώντας κατά γράµµα τις δεσµεύσεις µε τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ. Βαδίζει κι αυτή στο δρόµο της εµπλοκής της χώρας µας σε ιµπεριαλιστικές επεµβάσεις και πολέµους, υλοποιεί την ευρωΝΑΤΟϊκής κοπής Συµφωνία των Πρεσπών, και στηρίζει τη γενικότερη ιµπεριαλιστική διείσδυση στα Βαλκάνια βάζοντας το λαό µας σε µεγάλες περιπέτειες.
Η κυβέρνηση της Ν∆ πήρε τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ και θα συνεχίσει να δαπανά τεράστια ποσά για στρατιωτικές δαπάνες στo πλαίσιο των ΝΑΤΟικών σχεδιασµών. Θα διατηρήσει το δίκτυο των Ευρωατλαντικών Βάσεων και στρατηγείων και θα υλοποιήσει το σχέδιο δημιουργίας νέων βάσεων σε Αλεξανδρούπολη, Σύρο, Στεφανοβίκειο, κ.α.
Το λιµάνι της Σούδας θα συνεχίσει να λειτουργεί ως βάση υποδοχής του ΑµερικανοΝΑΤΟικού στόλου, πυρηνικών υποβρυχίων και αεροσκαφών. Ο Άραξος προετοιμάζεται για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων. Οι δρόµοι και τα λιµάνια της Β. Ελλάδας που είναι κρίσιµα για τη διέλευση βαρέων οπλικών συστημάτων αποτελούν στόχους σε ενδεχόμενο ιµπεριαλιστικό πόλεµο. Συνεχίζεται η πολιτική αναβάθμισης της επικίνδυνης στρατιωτικοπολιτικής συνεργασίας µε το Ισραήλ, την ίδια ώρα που το κράτος – δολοφόνος σφαγιάζει καθημερινά τον παλαιστινιακό λαό και απειλεί το Ιράν σε συνεργασία µε τις ΗΠΑ.
Η ίδια η πραγματικότητα καταρρίπτει το µύθο πως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ αποτελούν παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή. Στόχος είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ντόπιων και ξένων µεγάλων επιχειρηµατικών οµίλων. Υπάρχει πλούσια ιστορική πείρα από την πορεία του Κυπριακού και των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η προσπάθεια της Τουρκίας, το τελευταίο διάστηµα, να δηµιουργήσει νέα τετελεσµένα στην Κύπρο µε την πραγµατοποίηση αυθαίρετων ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ, αντιµετωπίστηκε από την ΕΕ ως ευκαιρία για να προωθηθούν τα σχέδια διχοτόµησης του νησιού µε µοντέλο τη Συµφωνία των Πρεσπών και κριτήριο τα γεωπολιτικά συµφέροντα των ιµπεριαλιστών. Απώτερος στόχος είναι η µελλοντική συνδιαχείρηση των ενεργειακών κοιτασµάτων στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο µε Αµερικανονατοική επικυριαρχία.
Οι εξελίξεις απαιτούν ετοιµότητα και επαγρύπνηση, οργάνωση της πάλης.
Παλεύουµε και Απαιτούµε:
Απεµπλοκή της Ελλάδας από τους ιµπεριαλιστικούς σχεδιασµούς και πολέµους
Καµιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα
Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό
Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιµές.
Όχι στη µεταφορά πυρηνικών στο Άραξο και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας
Αποδέσµευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ µε το λαό νοικοκύρη στον τόπο του
Αύγουστος 2019
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑ