Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΙΝΙΔΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της συναπόφασης, θέτει σε δημόσια διαβούλευση , από τις 11 έως 17 Ιουλίου 2019 τις προδιαγραφές των απινιδωτών που πρόκειται να προμηθευτεί στο πλαίσιο του προγράμματος Απινίδωσης Δημόσιας Πρόσβασης, οι οποίες διαμορφώθηκαν μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Ιατρικός Σύλλογος, ΕΚΑΒ, Διεύθυνση Υγείας κλπ.).
Το πρόγραμμα Απινίδωσης Δημόσιας Πρόσβασης (PAD), είναι ένα πρόγραμμα υψηλής χρησιμότητας για την υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας .
Με χαμηλό κόστος και προοπτική επεκτασιμότητας, συμβάλει, επιπλέον, στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καθώς και στην εμπέδωση και προώθηση του εθελοντισμού. Λόγω των πολυδιάστατων ανθρώπινων, ατομικών και συλλογικών ωφελειών και του χαμηλού κόστους υλοποίησης, είναι ένα πρόγραμμα με ευνοϊκό δείκτη κόστους-ωφέλειας. Επιπλέον, το πρόγραμμα ενεργοποιεί σ' ένα κοινό project δημιουργικές δυνάμεις της Περιφέρειας, όπως: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Ιατρικούς Συλλόγους, εθελοντικές ομάδες πολιτών (Διάσωσης,Αιμοδοσίας), εθελοντές πολίτες που θα εκπαιδευτούν, τοπικά παραρτήματα διεθνών οργανισμών εθελοντισμού (Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό), την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με συμμετοχή εκπαιδευτικών και όλων των ενδιαφερόμενων μαθητών, το κατασκευαστικό-παραγωγικό δυναμικό της περιοχής και φυσικά το ΕΚΑΒ που θα έχει την καθημερινή διαχείριση, την επιτήρηση και τον συντονισμό του προγράμματος.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέλθουν στο διαδικτυακό χώρο της πλατφόρμας Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης (http://opengov.pdm.gov.gr/cons/?p=583) και, αφού μελετήσουν τις προδιαγραφές, να υποβάλουν τα σχόλια και τις προτάσεις τους.
Εναλλακτικά, μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους ηλεκτρονικά, αποστέλλοντας e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση x.toumpas@pdm.gov.gr