Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Οι επιδόσεις της Χρυσής Φωτιάδου στο Πανευρωπαϊκό

Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η Χρυσή Φωτιάδου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που συμμετείχε στην Οστράβα της Τσεχίας. Σε ατομικό επίπεδο αγωνίστηκε στον 1ο γύρο σε αγώνα νοκ άουτ με αντίπαλο την Ολλανδέζα Άνουκ Φαν Ντε Μπουμ. Η Χρυσή πολύ καλύτερη από την αντίπαλό της επικράτησε εύκολα με σκορ 4-0 (11-3, 11-3, 11-2, 11-4) και προχώρησε στη φάση των 64. Επόμενος αντίπαλος ήταν η Ουκρανή Βερόνικα Ματιούνινα. Σε αυτό το παιχνίδι η Χρυσή έπαιξε πολύ δυνατά στην αρχή, πήρε τα δύο πρώτα σετ, όμως στη συνέχεια δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη συνεχόμενη πίεση της αντιπάλου και τελικά ηττήθηκε με σκορ 2-4 (11-9, 11-9, 9-11, 4-11, 8-11). Έτσι, αποκλείστηκε από τη συνέχεια.
Στο μικτό διπλό αγωνίστηκε με συμπαίκτη τον Σωκράτη Γιανούτσο του Ολυμπιακού. Στο πρώτο παιχνίδι το ελληνικό ζευγάρι γνώρισε την ήττα και τον αποκλεισμό. Ο Σωκράτης Γιαννούτσος και η Χρυσή Φωτιάδου ήταν μπροστά με 2-0 σετ απέναντι στο ιταλικό ζευγάρι Αντόνιο Τζιορντάνο/Μίριαμ Καρνοβάλε αλλά δέχτηκαν την ανατροπή (11-6, 11-7, 6-11, 9-11, 8-11).
Στο διπλό κορασίδων η Χρυσή αγωνίστηκε με παρτενέρ την Ευαγγελία Μεραμβελιωτάκη του Ολυμπιακού. Το ελληνικό δίδυμο αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο γνωρίζοντας την ήττα από ζευάρι της Ουκρανίας με σκορ 0-3 (5-11, 8-11, 4-11).
Λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική παρουσία της Χρυσής Φωτιάδου στο Πανευρωπαϊκό με τα χρώματα της Εθνικής μπορούμε να πούμε ότι η αθλήτριά μας στην δεύτερή της παρουσία στη μεγαλύτερη διοργάνωση της ηπείρου μας ήταν πολύ θετική. Η Χρυσή έδειξε μεγάλο πάθος και ήταν πολύ ανταγωνιστική σε όλους τους αγώνες που έδωσε, συνέβαλε τα μέγιστα στην άνοδο της εθνικής ομάδας κορασίδων στην 1η κατηγορία και γενικά τίμησε επάξια την φανέλα της Εθνικής.
Όλοι νιώθουμε υπερήφανοι για την Χρυσή και της  απευθύνουμε πολλά συγχαρητήρια!!!