Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

ΕΛΑΣ: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τις 1500 προσλήψεις ειδικών φρουρών – Τα προσόντα και τα κριτήρια

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας  γνωρίζει ότι δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την πρόσληψη ειδικών φρουρών που θα ενισχύσουν τις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας.
Προσόντα και προϋποθέσεις
Ως Ειδικοί Φρουροί προσλαμβάνονται με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) Ελληνες πολίτες (άνδρες και γυναίκες) για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων, οι οποίοι συγκεντρώνουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις:
α. Είναι απόφοιτοι όλων των τύπων Λυκείου ή άλλης ισότιμης Σχολής εσωτερικού ή εξωτερικού. Από τον αριθμό των προσλαμβανόμενων ποσοστό 80% καλύπτεται από υποψηφίους που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, με εξαίρεση εκείνους του Α’ Κύκλου Σπουδών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΤΕΕ), των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών (ΤΕΣ), Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) και των Σχολών ΟΑΕΔ. Το υπόλοιπο ποσοστό 20% καλύπτεται από υποψηφίους που κατέχουν πτυχίο Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΤΕΕ) Β’ Κύκλου ή είναι απόφοιτοι όλων των τύπων Λυκείου κατά τα ανωτέρω και επιπλέον κατέχουν πτυχίο ΕΠΑΛ ή ισότιμο με αυτό τίτλο. Σε περίπτωση που οι θέσεις των προσλαμβανομένων με τίτλο σπουδών μιας κατηγορίας υποψηφίων δεν καλύπτονται, οι κενές θέσεις συμπληρώνονται από υποψηφίους της άλλης κατηγορίας.