Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Γιατί θέλει διαρκώς το μωρό σας να το κρατάτε αγκαλιά;

Είναι συχνό φαινόμενο το νήπιο να αναζητά διαρκώς την αγκαλιά σας όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού ή όταν είστε με αγνώστους. Οι λόγοι ποικίλουν. Μπορεί το μικρό σας να περνά από ένα μεταβατικό στάδιο, όπως π.χ. να εγκαταλείπει την κούνια και να κοιμάται σε μεγαλύτερο κρεβάτι, να έχει ένα καινούργιο αδερφάκι, να αναζητά την αγκαλιά σας γιατί θέλει να αισθανθεί ασφάλεια, να θέλει να εξοικειωθεί με ένα νέο περιβάλλον, να φοβάται, ή απλά να απολαμβάνει τη θέα από αυτό το ύψος!
Όποιος και αν είναι ο λόγος, το πιθανότερο είναι ότι το νήπιο θα περάσει από αυτό το στάδιο. Για να το διαχειριστείτε, δοκιμάστε να του αποσπάσετε την προσοχή με κάτι άλλο, να του πείτε πως είναι πια μεγάλο παιδί και μπορεί να περπατάει, να του ζητήσετε να σας βοηθήσει με τα ψώνια αν λόγου χάρη επιστρέφετε από το σούπερ μάρκετ.
Σε περίπτωση που θέλετε να το κρατάτε αγκαλιά, δοκιμάστε να το μεταφέρετε με μάρσιπο για να έχετε και τα δύο σας χέρια ελεύθερα. Όταν δοκιμάσετε να το σηκώσετε αγκαλιά αντί να σκύβετε, λυγίστε τα γόνατα και κρατήστε το κοντά στο στήθος σας για να μην επιβαρύνετε τη μέση σας.
ΠΗΓΗ: altsantiri.gr