Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Πώς θα μάθει να κοιμάται μόνο του το παιδί σας

Ο φόβος, η ανασφάλεια και διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες που δυσκολεύουν τον ύπνο του είναι βασικοί λόγοι για να ξεγλιστρήσει από το κρεβάτι του και να βρεθεί στο δικό σας. Για να ξεπεράσει, ωστόσο, αυτό το στάδιο και να μάθει να κοιμάται μόνο του, δοκιμάστε 7 τρόπους.
Απομακρύνετε από το δωμάτιό του όσες συσκευές δυσκολεύουν τον ύπνο του, όπως τηλεόραση, υπολογιστή και κινητό.
Καθιερώστε συγκεκριμένη ρουτίνα πριν τον ύπνο, καθώς ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργεί το αίσθημα της ασφάλειας.
Απομακρυνθείτε από το δωμάτιο πριν το παιδί αποκοιμηθεί εντελώςέτσι ώστε να μην είναι απαραίτητη η παρουσία σας αν τύχει να ξυπνήσει ξανά.
Βοηθήστε το να αισθάνεται ασφάλεια στο δωμάτιό του. Αν για παράδειγμα φοβάται το σκοτάδι ή τα «τέρατα» κάτω από το κρεβάτι του, εφοδιάστε το με μια κούκλα που θα το προστατεύει ή ένα μαγικό ραβδί με το οποίο θα μπορεί να τα αντιμετωπίσει.
Δοκιμάστε σταδιακά να το βοηθήσετε να συνηθίσει την απουσία σας.Πείτε του για παράδειγμα ότι θα επιστρέψετε στο δωμάτιό του σε 5 λεπτά αλλά σταδιακά μέρα με τη μέρα αυξήστε τον χρόνο αναμονής σε 10, 15 λεπτά μέχρι να κατορθώσει να αποκοιμηθεί χωρίς εσάς.
Φροντίστε να είστε συνεπείς. Αν το μικρό σας έρθει στο κρεβάτι σας το βράδυ, γυρίστε το πίσω στο δικό του. Αν ενδώσετε, τότε και εκείνο θα αντισταθεί περισσότερο στο να είναι ανεξάρτητο στον ύπνο.
Επιβραβεύστε την καλή συμπεριφορά για να ενθαρρύνετε το μικρό σας να την επαναλάβει.
ΠΗΓΗ: altsantiri.gr