Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Άνδρας εγωιστής ... αναγνωρίστε τα σημάδια!

Οι εγωιστές άνδρες δεν αντέχουν την κριτική και την παρατήρηση από άλλους γι΄αυτό και καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να μην διακινδυνεύσουν να εμφανιστούν ανεπαρκείς. Συχνά χρησιμοποιούν το αλκοόλ για να κρύψουν ακόμη και από τον εαυτό τους τα χαρακτηριστικά αυτά που θα κάνουν τις αδυναμίες τους ορατές δηλαδή τον φόβο και την απελπισία τους.
Όταν λέμε ψέματα στον εαυτό μας για τα αληθινά μας συναισθήματα και δεν του επιτρέπουμε να είναι αυθεντικός, τον αναγκάζουμε να παίζει όχι μόνο έναν ρόλο αλλά πολλαπλούς. Αυτή η πολυπροσωπία εξηγεί μόνο την άρνηση του εαυτού μας να αναγνωρίσει τι πραγματικά άνθρωπος είμαστε.
Ο άνδρας γίνεται εγωιστής από κούνια όταν πατέρας και μητέρα εξυμνούν τον άνδρα που θα αναθρέψει η αγκαλιά τους. Εξαιτίας της λατρείας που του δείχνουν και της έλλειψης πειθαρχίας, μεγαλώνει σαν μικρός θεός και αισθάνεται το κέντρο του σύμπαντος. Έτσι, του δίνεται η δυνατότητα να επιβάλλεται και να κυριαρχεί. Το παιδί από μικρή ηλικία μαθαίνει να χτυπάει τα πόδια του και να διεκδικεί. Ξεκινά σαν μικρός εγωιστής για να εξελιχθεί σαν μεγάλος εγωιστής.
Πολλές φορές η εγωιστική του ανάγκη φτάνει σε ακραίες εκδηλώσεις καταπατώντας ελευθερίες άλλων και σκοπεύοντας φτάνει σε ακραίες εκδηλώσεις καταπατώντας ελευθερίες άλλων και σκοπεύοντας στην απόλυτη κυριαρχία του. Δεν είναι βέβαια πάντα οι ηθικοί αυτουργοί για να γίνει ένα παιδί εγωιστής.
Σημαντικό ρόλο παίζουν η μητέρα ή ο πατέρας χωριστά, οι παππούδες, οι ανύπαντρες θείες και γενικά οι συγγενείς και το περιβάλλον όπου μεγαλώνει το παιδί.
Στη σύγχρονη εποχή η γυναίκα έχει αρχίσει να αναδύεται και να καταξιώνεται κοινωνικά και επαγγελματικά. Αρχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά και ο γυναικείος εγωισμός να επιβάλλεται άμεσα και όχι έμμεσα όπως οι προηγούμενες γενιές γυναικών και να ορθώνει και αυτή το ανάστημά της απέναντι στον άνδρα.
Για να μην υπάρξει σοβαρή προστριβή, ο εγωιστής άνδρας πρέπει να καταλάβει ο εγωισμός δεν είναι μόνο δικό του προνόμιο, να διαφοροποιήσει την εξέλιξή του εγώ του, ώστε να αξιοποιήσει τη δύναμή του, τη γνώση του και την εξυπνάδα του για το ευρύτερο όφελος και όχι μόνο για το προσωπικό του συμφέρον και την ικανοποίηση της εγωπάθειάς του.
Οι εγωιστές άνδρες είναι πάντα παιδιά... Είναι ο γόης του μαγαζιού(τα κορίτσια σφάζονται στην ποδιά του) και όμως έκανε το πρώτο βήμα. Μέχρι εδώ καλά. Εσύ όμως γνωρίζοντας το παιχνίδι του φλερτ, δεν έτρεξες το ίδιο βράδυ στο σπίτι του. Το όχι αυτό ήταν και η έναρξη της... μάχης. Ακόμη και αν προσπάθησες να τον πλησιάσεις ξανά, ο τοίχος ήταν ήδη σηκωμένος. Μα πώς τόλμησες να του αρνηθείς; Ο άντρας εγωιστής να ξέρεις, πως προτιμάει να πέσει στις σιδηροδρομικές γραμμές ενός τραίνου παρά να ακούσει ένα όχι και να φανεί ο ηττημένος της υπόθεσης. Η γνωστή χυλόπιτα είναι βαρύ χτύπημα για τους ίδιους και τους κάνει να μοιάζουν με πεισματάρικα πεντάχρονα αγόρια. Και για να μάθεις το τέλος, αυτός σίγουρα θα νικήσει και θυμήσου μας!
ΠΗΓΗ: govastileto.gr