Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Ενθουσιασμένοι επέστρεψαν οι ομογενείς μαθητές και μαθήτριες από την Αυστραλία

Ένα αξέχαστο είκοσι ημερών εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ελλάδα έζησαν οι  20 μαθητές και μαθήτριες του Ελληνικού Σχολείου PortAdelaide της Νότιας Αυστραλίας.
Οι νεαροί μαθητές επέστρεψαν ενθουσιασμένοι γιατί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτισμό των προγόνων τους.
Τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Φλώρινα έζησαν τημοναδική εμπειρία της μεγαλύτερης γιορτής της Ορθοδοξίας,  το πρώτο τους Πάσχα στην Ελλάδα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον Πρόεδρο της Κοινότητας/Ενορίας Γεννήσεως του Χριστού PortAdelaide της Νότιας Αυστραλίας, Ιωάννη Δουβαρτζίδη και απ’ όλο το Διοικητικό Συμβούλιο προς τους τοπικούς φορείς  και χορηγούς της Φλώρινας, που στήριξαν την εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών.
Ευχαριστούμε την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, την Περιφέρεια Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, τον Δήμο Φλώρινας, τον Δήμο Πρεσπών, την κ. Βαλίνα Ρόζα, την οικογένεια Δινάκη Πέτρου, την επιχείρηση Μπέλλη, τον Γιάννη Πασχαλίδη (Ορόσημο), το catering της Άννας Παυλίδου, το Λύκειο Ελληνίδων, τον Μιχάλη και Ντίνα Μουντούση και την Κική Κασκαμανίδου.
Επίσης, την οικογένεια του Πατρός Δημοσθένη που έδειξε στα παιδιά τις παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης. Το πασχαλινό τραπέζι στον καταπράσινο αύλειο χώρο στο Ναό της Αγίας Παρασκευής θα τους μείνει αξέχαστο. Τέλος, ευχαριστούμε το τουριστικό γραφείο του Θωμά Γιατρακά που εκπλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το όνειρο των μαθητών να γνωρίσουν τα όμορφα μέρη της Ελλάδας και τους ανθρώπους της.