Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Μήνυμα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,
Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι το επιστέγασμα της πολύχρονης πορείας σας στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μιας πορείας που ήταν γεμάτη με εμπειρίες και γνώσεις. Μια δωδεκαετής φοίτηση που σας βοήθησε να ξεδιπλώσετε τα φτερά σας, να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας και να δημιουργήσετε την προσωπικότητά σας.
Ασφαλώς, οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια σημαντική στιγμή στη διαδρομή σας, γιατί σηματοδοτούν την αρχή μιας καινούργιας πορείας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς κλείνει ο πολυετής κύκλος των βασικών σπουδών σας και ανοίγονται μπροστά σας νέοι ορίζοντες και νέες προκλήσεις, που εσείς θα επιλέξετε και θα ακολουθήσετε.
Παρόλα αυτά, να θυμάστε ότι οι εξετάσεις αυτές δεν είναι ο μοναδικός και καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία σας. Πάντα θα προκύπτουν στον δρόμο σας νέες ευκαιρίες και νέες προκλήσεις, που μπορούν να γίνουν  το εφαλτήριο για μία νέα πορεία στη ζωή σας. Για αυτό πρέπει να έχετε αισιοδοξία κι ελπίδα στην ψυχή σας!
Επιθυμώ να συγχαρώ θερμά τόσο εσάς για όσα έχετε πετύχει μέχρι σήμερα, όσο και τους γονείς σας, γιατί στέκονται δίπλα σας και σας συμπαραστέκονται σε κάθε βήμα, μέσα σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάμε. Ξεχωριστά συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς σας, νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές, που με τη διαπαιδαγώγηση και τη διδασκαλία τους σας υποστήριξαν και σας καθοδήγησαν να φτάσετε ως εδώ με όλα εκείνα τα εφόδια που απαιτούνται για να πετύχετε στην επικείμενη δοκιμασία.
Αγαπημένα μας παιδιά,
Να ονειρεύεστε! Και να διεκδικείτε πάντοτε τα όνειρά σας με τόλμη και πάθος, με αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας, με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα! Ευχή όλων μας, να ανταμειφθούν οι κόποι σας με τον καλύτερο τρόπο! Καλή δύναμη και καλή επιτυχία!

Όλγα Μούσιου Μυλωνά
Αντιδήμαρχος Φλώρινας
Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας