Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Οι άνδρες που αφοσιώνονται με πάθος στην καριέρα και στο επάγγελμα τους, έχουν μειωμένη ερωτική επιθυμία

Προσκόλληση στην εργασία: οι άνδρες που αφοσιώνονται με πάθος στην καριέρα και στο επάγγελμα τους, έχουν μειωμένη ερωτική επιθυμία. Αυτό μπορεί να οφείλεται στους παρακάτω λόγους: μειωμένος ελεύθερος χρόνος, σωματική και ψυχική κούραση, απουσία σεξουαλικών φαντασιώσεων κ.α. Θα λέγαμε λοιπόν, ότι ο άνδρας με το συγκεκριμένο προφίλ, ακόμα και όταν δεν δουλεύει, σκέφτεται τη δουλειά του και τους εργασιακούς στόχους που πρέπει να φέρει εις πέρας.
Σεξουαλική αυτονομία: σε αυτήν την περίπτωση, είναι έντονο το στοιχείο της
αυτοϊκανοποίησης. Οι φαντασιώσεις έχουν συγκεκριμένο περιεχόμενο και καλύπτονται συνήθως διαδικτυακά μέσω ερωτικών sites. Σταδιακά η σεξουαλική επαφή με τη σύζυγο – σύντροφο, μειώνεται και απουσιάζει το πάθος και η ένταση.  Να σημειωθεί ότι τα ποσοστά διαδικτυακής σεξουαλικής εξάρτησης είναι υψηλά και διαρκώς αυξάνονται. 
Σεξουαλικές δυσκολίες: οι συνηθέστερες δυσκολίες είναι η 
πρόωρη εκσπερμάτιση, η καθυστερημένη εκσπερμάτωση και η στυτική δυσλειτουργία.  Η αποφυγή του σεξ, συμβολίζει την αποφυγή της ενδεχόμενης αποτυχίας. Αυτά βέβαια, μπορεί να οφείλονται και στις παρενέργειες κάποιου φαρμάκου.
Χαμηλή 
αυτοπεποίθηση: αυτό εμφανίζεται σε εκείνα τα άτομα που δεν θεωρούν το σώμα τους ελκυστικό και ερωτικό. Η αύξηση σωματικού βάρους αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποφυγής του σεξ και έκθεσης του γυμνού σώματος.
Στρες: θα λέγαμε ότι το στρες μπλοκάρει τη σεξουαλική επιθυμία και αποδυναμώνει τη  δυνατότητα σεξουαλικής έκφρασης – απόδοσης. Επίσης, η ύπαρξη καταθλιπτικής διάθεσης οδηγεί σε σεξουαλική απροθυμία.
ΠΗΓΗ:
http://www.apodoxi.gr/