Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Οι άνδρες προτιμούν τις γυναίκες που έχουν καμπύλες, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας

Την προτίμηση αυτή οι επιστήμονες την αποδίδουν σε εξελικτικούς λόγους, καθώς οι καμπύλες είναι ένα σημάδι αυξημένης γονιμότητας.
Οι ερευνητές με επικεφαλής τον Ντέιβιντ Λούις ζήτησαν από σχεδόν 100 άνδρες να βαθμολογήσουν την ελκυστικότητα διαφόρων γυναικών που έβλεπαν σε φωτογραφίες. Διαπίστωσαν ότι οι άνδρες προτιμούσαν γυναίκες με καμπύλες, συγκεκριμένα, ιδιαίτερα τονισμένα οπίσθια (καμπυλότητας 45,5 μοιρών). Μάλιστα, τις συγκεκριμένες γυναίκες, οι άνδρες τις περιέγραψαν ως «έχουσες, θεωρητικά, την βέλτιστη γωνία οσφυϊκής καμπυλότητας».
Για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα, οι ειδικοί έκαναν και δεύτερη μελέτη για να αποσαφηνίσουν αν η προτίμηση στην οσφυϊκή καμπυλότητα οφειλόταν στο μέγεθος των οπισθίων ή στη γωνία της οσφυϊκής καμπύλης.
Αυξημένη γονιμότητα
Τελικά, επιβεβαίωσαν ότι οι άνδρες εξακολουθούσαν να προτιμούν γυναίκες με οσφυϊκή καμπυλότητα κοντά στο βέλτιστο όριο, ακόμα κι αν εκείνες είχαν πιο  μικρά οπίσθια.
Οι επιστήμονες λένε ότι, εκατομμύρια χρόνια πριν, μια τέτοια οσφυϊκή γωνία σήμαινε ότι οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να έχουν μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη.
«Η συγκεκριμένη δομή της σπονδυλικής στήλης δίνει στις γυναίκες την ισορροπία που χρειάζονται ώστε να μοιράζουν σωστά το βάρος στους μηρούς, άρα αυξάνονταν οι πιθανότητες τεκνοποίησης και μειώνεται ο κίνδυνος σπονδυλικών βλαβών.
Οι άνδρες λοιπόν προτιμούν λοιπόν τις γυναίκες με καμπύλες για λόγους γονιμότητας και για να διεκπεραιώσουν πολύδυμες κυήσεις χωρίς επιπλοκές», ανέφερε ο Λούις.
ΠΗΓΗ: healthyliving.gr