Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Κι εκεί που πλένατε τα ρούχα σας στο πλυντήριο και μοσχομυρίζανε, ξαφνικά μια μέρα ανακαλύπτετε ότι τα ρούχα, αλλά και το πλυντήριο μυρίζουν μούχλα!

Ψυχραιμία, μην αναστατώνεστε γιατί για όλα τα προβλήματα υπάρχει πάντα τουλάχιστον μια λύση, και αυτή θα την βρείτε εδώ!
Και για να είμαστε πιο σαφής. Η μυρωδιά της μούχλας προέρχεται από το εσωτερικό του κάδου, το λάστιχο του, καθώς και από το συρτάρι του απορρυπαντικού. Οπότε, αυτά είναι τα σημεία που πρέπει να καθαρίσουμε.
Τι θα χρειαστούμε: ΛευκαντικόΑποσταγμένο ξύδιΠαλιά κουρέλια
Βήμα 1ο: Ελέγξτε τον κάδο για μούχλα η βρωμιάΠάρτε μια πετσέτα και περάστε με αυτή το λάστιχο που περιβάλει τον κάδο. Βγάλτε το συρτάρι του απορρυπαντικού. Καθαρίστε το ή ρίξτε μέσα νερό με σαπουνάδα. Με μια παλιά οδοντόβουρτσα (πάντα κρατάμε μια, χρησιμεύει παντού) καθαρίστε το καλάθι και το σημείο που μπαίνει το συρτάρι του απορρυπαντικού. Η οδοντόβουρτσα μπαίνει στις σχισμές και τις γωνίες και καθαρίζει όλες τις κολλημένες βρωμιές.
Βήμα 2ο: Λεύκανση καλαθιού
Τώρα που το πλυντήριο σας είναι καθαρό, ήρθε η ώρα να καθαρίσετε το καλάθι. Εδώ βρίσκεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα βρωμιάς, αφού η μούχλα σχηματίζετε σε αυτό. Για να την διώξουμε, θα χρησιμοποιήσουμε λευκαντικό. Βεβαιωθείτε ότι η πόρτα είναι κλειστή, βάλτε μια κούπα του καφέ στη θέση για το απορρυπαντικό. Βάλτε ένα πρόγραμμα διαρκείας με υψηλή θερμοκρασία. Αφήστε το να τρέχει και να κάνει τη δουλειά του!
Βήμα 3ο: Θέστε και πάλι το πλυντήριο σε λειτουργία
Αφού ολοκληρωθεί η πλύση με το λευκαντικό, τρέξτε πάλι το πλυντήριο, αυτή τη φορά με σκέτο ζεστό νερό, πολύ ζεστό. Όταν ολοκληρωθεί και αυτός ο γύρος, σαπουνίστε εσωτερικά τον κάδο και γύρω από το λάστιχο.
Βήμα 4ο: Βάλτε ξύδι
Μετρήστε ένα φλυτζάνι με λευκό αποσταγμένο ξύδι και τοποθετήστε το στο δοχείο του απορρυπαντικού. Βάλτε ένα πρόγραμμα με πολύ ζεστό νερό, αφήστε το να τρέχει. Το ξύδι λεεί σαν φυσικό αποσμητικό και διώχνει τις άσχημες μυρωδιές!
Βήμα 5ο Βάλτε και πάλι το πλυντήριο να λειτουργήσειΜετά τον κύκλο με το ξύδι, τρέξτε ένα πρόγραμμα με ζεστό νερό, ή αν το πλυντήριο σας έχει ειδικό πρόγραμμα καθαρισμού, τρέξτε αυτό.
Βήμα 6ο: Αφήστε το να στεγνώσει
Μετά την ολοκλήρωση και του τελευταίου κύκλου, πάρτε ένα πανί και απομακρύνεται το υγρό που μπορεί να έμεινε γύρω από το λάστιχο και γύρω από την πόρτα. Αφήστε την πόρτα ανοιχτή να στεγνώσει κατά τη διάρκεια της νύχτας μαζί με το δοχείο του απορρυπαντικού.
Αφού ακολουθήσετε όλα τα βήματα, το πλυντήριο σας θα μυρίζει τέλεια και θα είναι πεντακάθαρο. Το ξέρουμε ότι, φαίνεται μεγάλη διαδικασία, αλλά αν το κάνετε αυτό μια φορά το μήνα θα έχετε ένα καθαρό πλυντήριο και τα ρούχα σας δεν θα ξαναμυρίσουν μούχλα.
Tip: Μην ξεχνάτε σε κάθε πλύση να αφήνετε την πόρτα ανοιχτή, ώστε να στεγνώνει ο κάδος, καθώς και το συρτάρι του απορρυπαντικού. Μπορείτε ακόμη και να αφαιρείτε το συρτάρι μετά από κάθε πλύση και να το πλένεται.
ΠΗΓΗ:cretablog.gr