Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Η σόδα, η μαγική αυτή σκόνη που κάνει τα πάντα, μπορεί να βοηθήσει και στην φροντίδα των κατοικίδιων μας

Να προτιμάτε την μαγειρική σόδα όταν τα πλένετε και την κοινή σόδα για το καθάρισμα του χώρου τους.
Αρωματίστε το καλάθι του σκύλου και την άμμο της γάτας σας.
Τα μαξιλάρια και τα καλύμματα πλένονται στο πλυντήριο. Το καλάθι (όταν είναι πλαστικό) καθαρίζεται με ένα διάλυμα αποτελούμενο από σόδα και ίση ποσότητα υγρού σαπουνιού, μέσα σε 5 λίτρα νερό. Αν το καλάθι είναι ξύλινο, ρουφήξτε την σκόνη και τις τρίχες με την ηλεκτρική σκούπα ή απλά βουρτσίστε το. Στην συνέχεια αναμίξτε 2 κουταλιές της σούπας σόδα, ίση ποσότητα υγρού σαπουνιού και με καλά στραγγισμένο σφουγγάρι καθαρίστε το καλάθι. Ξεπλύνετε το και αφήστε το να στεγνώσει
Για το δοχείο της άμμου της γάτας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πρώτη συνταγή, εναλλάσσετε όμως το υγρό σαπούνι με χλωρίνη για καλύτερη απολύμανση. Τέλος για να αποφύγετε τις μυρωδιές, πριν βάλετε καινούργια άμμο στο δοχείο, ρίξτε μια στρώση σόδας ή ανακατέψτε 2 κουταλιές σόδας με την άμμο.
Καθαρίστε τσάντες και καλάθια μεταφοράς.
Τα πλαστικά δοχεία καθαρίζονται εύκολα, αλλά με τις μαλακές τσάντες τα πράγματα δυσκολεύουν. Αν δεν πλένονται στο πλυντήριο, αφαιρέστε τους επίμονους λεκέδες με ένα διάλυμα από 1 κουταλιά της σούπας σόδα και ίση ποσότητα λευκού ξιδιού. Ξεπλύνετε με ένα σφουγγάρι και αφήστε την τσάντα να στεγνώσει. Αν οι μυρωδιές δεν έχουν εξαφανιστεί εντελώς με την σόδα, τρίψτε με σόδα, αφήστε την τσάντα να την ρουφήξει για 1 ώρα τουλάχιστον και στην συνέχεια σκουπίστε την με την ηλεκτρική σκούπα.
Καλό είναι να χρησιμοποιείτε την σόδα και στον καθαρισμό του λουριού, του κολάρου και των παιχνιδιών του ζώου.
Καθαρίστε τα κλουβιά των μικρών ζώων.
Για να απολυμάνετε τον δίσκο και τα κάγκελα των πουλιών και των μικρών τρωκτικών, να τα πλένετε με ένα σφουγγάρι βουτηγμένο σε σόδα, διαλυμένη μέσα σε υγρό σαπούνι. Μην ξεχνάτε να τα ξεπλένετε καλά. Μπορείτε να εναλλάσσετε το σαπούνι με χλωρίνη- είναι ισχυρότερη αλλά πιο επιθετική. 
Marianna Giannatou
ΠΗΓΗ: ladyfirst.gr