Τρίτη 9 Απριλίου 2019

«Κλεισθένης», Νέος εκλογικός νόμος και οι τροποποιήσεις του. Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση στην Φλώρινα

 -Η Πρόεδρος ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας Κα. Παρασκευή Βρυζίδου ενημέρωσε το κοινό σε συνάντηση που είχε στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φλώρινας την Τρίτη 09 Απριλίου 2019 λίγο μετά τις 11 το πρωί.
Η ενημερωτική συνάντηση είχε θέμα: «Κλεισθένης, Νέος εκλογικός νόμος και οι τροποποιήσεις του».


-Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»  που περιλαμβάνει Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των ΦΟΔΣΑ Ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και ενιαία άσκηση των αρμοδιοτήτων σχετικά με την απονομή ιθαγένειας και την πολιτογράφηση - Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις.
Ο νόμος περιλαμβάνει ιδιαίτερα σημαντικές διατάξεις που αφορούν στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και στην εφαρμογή της απλής αναλογικής από τις ερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές, ο πρώτος γύρος των οποίων θα διεξαχθεί την Κυριακή κατά την οποία διενεργείται η ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του έτους 2019.



Δείτε αναλυτικά το Νόμο 4555/2018, όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ εδώ και την αιτιολογική του έκθεση εδώ.