Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Έρευνα: Οι άντρες δεν έχουν πρόβλημα να είναι ελεύθεροι

Ενώ εμείς είμαστε το ακριβώς αντίθετο;
H αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος από τη φύση του έχει δημιουργηθεί να είναι... ζευγάρι. Γι' αυτό άλλωστε κάνουμε σχέσεις οι οποίες εξελίσσονται σύμφωνα με τα γούστα και τα θέλω του καθενός. Υπάρχει όμως μία τεράστια διαφορά ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες: Ενώ εμείς παθαίνουμε αμόκ όταν είμαστε καιρό μόνες και η επιθυμία μας να βρούμε ένα σύντροφο γιγαντώνεται, αναφερόμαστε στην πλειοψηφία των γυναικών σύμφωνα με στατιστικά, οι άντρες είναι πιο χαλαροί στο θέμα αυτό και απολαμβάνουν εξίσου και τη single ζωή τους χωρίς να μιζεριάζουν.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα, ο βασικότερος λόγος για τον οποίο ένας άντρας δεν τραβάει και κανένα ιδιαίτερο ζόρι για να κάνει σχέση, είναι γιατί θεωρεί πολύ σημαντική την ελευθερία του. Όχι ότι εμείς οι γυναίκες θέλουμε να έχουμε... δεσμά, αλλά γιατί για τον άντρα, το πρόγραμμα με την καλή του ή μία υποχρέωση στην οποία θα πρέπει να παραβρεθεί, λαμβάνει την μορφή καταπίεσης. Σε όλο αυτό, ας προσθέσουμε και τη γυναικεία γκρίνια η οποία είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά μας, οπότε με συνοπτικές διαδικασίες αντιλαμβανόμαστε γιατί ένας άντρας κάποιες φορές απλώς προτιμά να μην... μπλέξει.
Ακόμη ένας λόγος, ο οποίος προέκυψε έπειτα από συζήτηση με φίλες και φίλους, είναι γιατί ο άντρας έχει τη δυνατότητα-πάλι εκ φύσεως-να κάνει σεξ και να μην εμπλακεί συναισθηματικά. Κάτι που φυσικά δε συμβαίνει για εμάς, μιας και ακόμη και για ένα απλό one night stand, θα πρέπει απαραιτήτως να βρίσκουμε κάτι στον άλλο.
Οπότε, η ανάγκη για σεξ των γυναικών, είναι αυτή που αρχικά ενισχύει την επιθυμία για τη δημιουργία μιας σχέσης. Δεν είναι τυχαία άλλωστε, η αδυναμία μας να κάνουμε σεξ με κάποιον όταν έχουμε κάποιον άλλο στο μυαλό μας. Κάτι που δε συμβαίνει συχνά στους άντρες.
Πηγή: http://www.queen.gr