Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

«Αντικαταστάσεις» στις αρχές του Δήμου Φλώρινας

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, στο γραφείο του στο Δημαρχείο.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Δήμαρχος είπε:
«Σήμερα, δυστυχώς, δε θα προβώ στην ανακοίνωση ευχάριστων ειδήσεων, όμως, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Γνωρίζετε όλοι τις πολιτικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στον Δήμο μας στο πλαίσιο εκλογής των νέων Αυτοδιοικητικών Αρχών, οπότε υπάρχουν και διάφορες εσωτερικές ανακατατάξεις στη Δημοτική αρχή.
Κάποια μέλη του συνδυασμού μας «Αναπτυξιακή Πορεία» τάχθηκαν με την παράταξη, που είναι σήμερα αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με αποτέλεσμα να βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσω σε αντικαταστάσεις των ανθρώπων αυτών από τις θέσεις κλειδιά που σήμερα κατέχουν.
Συνομιλώντας με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας είχα πει ότι μπορούν να συμπορευτούν με όποιον συνδυασμό επιθυμούν, αλλά, όσοι ενταχθούν στον συνδυασμό της σημερινής μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, θα πρέπει να παραιτηθούν από τις καίριες διοικητικές θέσεις ευθύνης που κατέχουν, καθώς αυτό είναι και το νόμιμο και το ηθικό.
Δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και να στηρίζουν τις αποφάσεις της Αντιπολίτευσης, ούτε να ανήκουν ταυτόχρονα στη Δημοτική αρχή και στην αντιπολίτευση. Ακόμα πιο δεοντολογικό θα ήταν να παραιτηθούν και από Δημοτικοί Σύμβουλοι, ώστε να μπορέσει η παρούσα Δημοτική Αρχή να ολοκληρώσει απρόσκοπτα τη θητεία της. Εάν έχουν την ευθιξία και αισθάνονται ότι πρέπει να παραιτηθούν και από Δημοτικοί Σύμβουλοι, ας το κάνουν. Είμαστε υποχρεωμένοι, όμως, να προχωρήσουμε στις αντικαταστάσεις τους από τις καίριες θέσεις που κατέχουν.   
Οι αντικαταστάσεις, στις οποίες οφείλουμε να προβούμε, προέκυψαν έπειτα από τις παραιτήσεις του κ. Πέτρου Σερίδη από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, του κ. Χρήστου Μπαρδάκα από τη θέση του Αντιδημάρχου Φλώρινας, και του κ. Νικόλαου Ευαγγέλου από τη θέση του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Φλώρινας.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, Αντιδήμαρχος αρμόδια για τη λειτουργία και τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας-Πολιτισμού και Τουρισμού και της Διεύθυνσης Κ.Ε.Π. ορίστηκε η κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά και Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη λειτουργία και τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας ορίστηκε ο κ. Σωτήριος Τσορμπάρης.
Η εκλογή του νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας θα λάβει χώρα την Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, ώρα 11.30 πμ., ενώ τις επόμενες μέρες θα διενεργηθεί και η εκλογή του νέου Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Φλώρινας».

LINK ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 17/04/2019
https://youtu.be/d4f_c2XZnRo