Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Όταν αγοράζεις καινούριο ποδήλατο βουνού (ΜΤΒ).

Ψάχνετε κάτι που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη και θα προσθέσει λίγο περισσότερο ενθουσιασμό στη ζωή σας; Θέλετε να ξεφύγετε από την καθημερινή ταλαιπωρία της κίνησης στην πόλη και να ταξιδέψετε κάπου αλλού, «εκτός δρόμου»; Έχετε ακούσει ιστορίες φίλων για μονοπάτια μοναδικά, απάτητα, βουνά καταπράσινα και εικόνες που σας κάνουν να νοιώσετε ένα με τη φύση; Χωμάτινες διαδρομές που οδηγούν σε θέες που σας κόβουν την ανάσα; Ίσως ήρθε η ώρα να κολλήσετε και εσείς το μικρόβιο της ορεινής ποδηλασίας. Στη σημερινή αγορά, υπάρχουν τόσα είδη ποδηλάτων με χοντρά,ειδικά για το χώμα λάστιχα που μπορούν ικανοποιήσουν και τα πιο «βρώμικα» όνειρά σας!
«Ψάξτε» το λίγο πρώτα.
Πριν ξεκινήσετε για το κατάστημα ποδηλάτων, σκεφτείτε πώς και πού θα χρησιμοποιήσετε το ποδήλατό σας. Αν οι φίλοι σας είναι πιστοί της ορεινής ποδηλασίας, αυτό σίγουρα βοηθάει, γιατί είναι πολύ πιθανόν στην αρχή να ξεκινήσετε να πηγαίνετε μαζί τους, μια και θα ξέρουν όλα τα καλά μονοπάτια. Απλά ρωτήστε τους να σας πουν περι τίνος πρόκειται και τι διαδρομές κάνουν συνήθως. 'Ετσι θα έχετε μια καλύτερη ιδέα για το ποιά θα είναι η χρήση του ποδηλάτου την οποία θα κάνετε και πόσα λεφτά θέλετε να διαθέσετε για μια τέτοια χρήση.
Πληθώρα επιλογών
Σκεφτείτε τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει.
Θα βρείτε ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη γκάμα τόσο από ποδήλατα βουνού, όσο και από σειρές ανταλλακτικών και εξοπλισμού. Τόσες πολλές οι επιλογές μάλιστα που μερικές φορές οι καταναλωτές «παραλύουν» από την ανάλυση όλων αυτών με αποτέλεσμα να έχουν δυσκολία να επιλέξουν το σωστό για αυτούς και τις ανάγκες τους ποδήλατο.
Αυτό που θα βοηθούσε πολύ την διαδικασία επιλογής σας είναι να σκεφτείτε λίγο τις τάσεις που έχετε σαν άτομο και σαν καταναλωτής. Ξέροντας τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει είναι ένας καλός τρόπος ώστε να περιορίσετε τις επιλογές σας σε αυτά τα ποδήλατα που θα ικανοποιήσουν πραγματικά τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, είστε ο τύπος που πρέπει να έχετε ότι καλύτερο κυκλοφορεί εκεί έξω, ή θα είστε ευχαριστημένοι με μια καλή ποιότητα σε λογική πάντα τιμή;
Σας αρέσουν τα απλά σχέδια ή είστε «εξαρτημένος» από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας;
Θα κρατήσετε το ποδήλατό σας για 10 χρόνια και παραπάνω ή σκέφτεστε να το αναβαθμίζετε όσο βελτιώνετε η τεχνική σας και η φυσική σας κατάσταση;
Ενώ ψάχνετε να βρείτε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, σκεφτείτε λίγο και το ποσό που θέλετε να ξοδέψετε για το καινούριο σας ποδήλατο. Ρίξτε μια ματιά σε καταλόγους με διάφορες μάρκες ποδηλάτων για να δείτε που κυμαίνονται οι τιμές. Επίσης μην ξεχνάτε ότι με την αγορά ενός καινούριου ποδηλάτου υπάρχουν και τα έξοδα κάποιων αξεσουάρ όπως κράνος (απαραίτητο), γάντια, παπούτσια, ποδηλατικό σορτσάκι, κ.λ.π.