Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

64χρονος σκοτώνει λιοντάρι την ώρα που κοιμάται (video)

Παγκόσμια κατακραυγή και αποτροπιασμό προκαλεί το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και στο οποίο εμφανίζεται ένας 64χρονος Αμερικανός να πυροβολεί και να σκοτώνει ένα αρσενικό λιοντάρι την ώρα που εκείνο κοιμάται.
Το βίντεο, το οποίο έχει προκαλέσει κύματα οργής στα
social media, εμφανίζει τον 64χρονο Γκάι Γκόρνει από το Μανχάταν να σημαδεύει το ζώο την ώρα που κοιμάται και παραμένει ακίνητο στο έδαφος της σαβάνας.
Δευτερόλεπτα μετά τον πυροβολισμό, το άτυχο ζώο επιχειρεί να σταθεί στα πόδια του τρεκλίζοντας και κοιτάζει τριγύρω του για να διαπιστώσει τι είναι αυτό που του προκάλεσε τόσο πόνο. Στη συνέχεια ο Γκόρνεϊ πυροβολεί μία δεύτερη και τελικά μία τρίτη φορά και το αποτελειώνει. Ένας άλλος άνδρας που παρευρίσκεται στο έγκλημα και φαίνεται να του δίνει οδηγίες για την αποτρόπαια πράξη του, ακούγεται στο βίντεο να λέει: «Εντάξει, εντάξει, μην πυροβολείς άλλο». Στη συνέχεια σφίγγει το χέρι του 64χρονου λέγοντας: «Αυτό κύριε Γκόρνεϊ είναι ένα υπέροχο λιοντάρι. Συγχαρητήρια! Υπέροχο λιοντάρι…»
 
Και στη συνέχεια ενώ οι δύο άντρες στέκονται πάνω από το νεκρό ζώο, ο άνδρας επαναλαμβάνει με θαυμασμό: «Εξαιρετικά κύριε, υπέροχο λιοντάρι. Όμορφο. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό λιοντάρι» με την κάμερα να εστιάζει στο πρόσωπο του λιονταριού ενώ οι δύο άντρες πανηγυρίζουν την εκτέλεση.
Ο Γκάι Γκόρνεϊ συνηθίζει να σκοτώνει άγρια ζώα για χόμπι, κομπορρημονώντας ότι έχει σκοτώσει τουλάχιστον 70 μεγάλα άγρια ζώα, μεταξύ των οποίων ένας ιπποπόταμος, ένας ελέφαντας, ένας ρινόκερος, αναρτώντας στη συνέχεια φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο.
Ο ίδιος, μιλώντας το 2015 στο CBS, δήλωσε ότι δεν μετανιώνει για τις πράξεις του, σημειώνοντας ότι: «Δυσκολεύομαι να καταλάβω το γεγονός ότι αν έχεις μία φωτογραφία του οποιουδήποτε με ένα νεκρό ελάφι, κανείς δεν ενδιαφέρεται. Αλλά αν είναι ελέφαντας είναι μεγάλο πρόβλημα. Αν είναι λιοντάρι, είναι τεράστιο πρόβλημα. Ωστόσο, εγώ, σε κάθε περίπτωση, διέκοψα μια καρδιά να χτυπά».
Απαντώντας μάλιστα σε όσους τον κατακρίνουν και τον απειλούν για τις αποτρόπαιες πράξεις του αναφέρει ότι: «Δεν βλέπω καμία λογική πίσω από την απειλή εναντίον κάποιου ο οποίος είναι επιδέξιος με τα όπλα και δεν θα δίσταζε στιγμή να υπερασπιστεί τον εαυτό του και την οικογένειά του. Μερικές φορές αναρωτιέμαι: είστε τρελοί;»
Το βίντεο έγινε
viral όταν αναρτήθηκε στο twitter από τον λογαριασμό @Protect_Wildlife με το παρακάτω μήνυμα:
«Για να το κάνει ακόμα χειρότερο, ο αυτοαποκαλούμενος κυνηγός δεν κατάφερε καν να σκοτώσει το άμοιρο λιοντάρι με την πρώτη».
Αν οι άνθρωποι δεν ήταν τόσο ανόητοι και διεφθαρμένοι, θα μπορούσαν να διαπιστώσουν πόση περισσότερη γενναιότητα απαιτείται για να φωτογραφήσεις ένα ζώο αντί να το πυροβολήσεις έγραψε ως απάντηση στην ανάρτηση ένας χρήστης , προσθέτοντας ότι «όταν ο θάνατος υπέροχων ζώων σου φέρνει ευχαρίστηση, δεν είσαι καλός άνθρωπος».
Τα λιοντάρια έχουν ήδη εκλείψει από τη Βόρεια Αφρική και θα μπορούσαν να εξαφανιστούν από την υπόλοιπη ήπειρο μέχρι το 2050.


Δείτε το σχετικό βίντεο. Προσοχή, σκληρές εικόνες!


Πηγή:
 http://www.skai.gr