Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

14 στιγμές που μπορούν να φτιάξουν ή να διαλύσουν τη σχέση σας

Μία νέα σχέση ξεκινά συνήθως με τις καλύτερες προσδοκίες και με διάθεση να γνωρίσουμε τον άνθρωπο που γέμισε πεταλούδες το στομάχι μας με μια του ματιά. Πολύ σύντομα, λοιπόν, έρχεται η στιγμή να πάμε την πρώτη μας βόλτα μαζί του, ακολουθεί το πρώτο φιλί, έπειτα τον καλούμε στο σπίτι για να του μαγειρέψουμε... Είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, είναι ακριβώς αυτές οι πρώτες στιγμές μιας νέας σχέσης, κατά τις οποίες ο καθένας εκδηλώνει τον πραγματικό του εαυτό, που μπορούν να καθορίσουν το μέλλον της.
Ξεχωρίσαμε τις πιο χαρακτηριστικές:
-1. Η πρώτη φορά που οδηγεί ο ένας από τους δυο σας
Μία βόλτα με το αυτοκίνητο μαζί του μπορεί να είναι πολλά πράγματα: Μία ευκαιρία επίδειξης για να καυχηθεί πόσο καλός οδηγός είναι. Ένα σόου ικανοτήτων και ανδρισμού. Το ίδιο το ραντεβού (ειδικά αν το ζευγάρι είναι παράνομο). Ποιον εμπιστεύεται για να σας οδηγήσει στον προορισμό σας –εσάς, τον εαυτό του ή το GPS; Εσείς ποιον εμπιστεύεστε; (Τι μπορεί να σκεφτείτε; «Θεέ μου, τι νούμερο είναι αυτό;» - Τι μπορεί να σκεφτεί; «Να της κάνω και μία χειροφρενιά, να την στείλω αδιάβαστη;»).
-2. Τα δευτερόλεπτα μετά το πρώτο φιλί
Όταν τα παιδιαρίσματα -με τα λουλούδια, τους όρκους αιώνιας αγάπης και την κοινή οδοντόβουρτσα- περάσουν, το πρώτο σας φιλί θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας αγάπης σας. Ένας μύθος για τον οποίον θα σας ρωτούν γεμάτα περιέργεια (αηδία ή εντυπωσιασμό) τα παιδιά σας. Δώστε προσοχή, λοιπόν. Και φροντίστε να θυμάστε κάθε λεπτομέρεια. (Τι μπορεί να σκεφτείτε; «Λες να βρωμάει το στόμα μου;» - Τι μπορεί να σκεφτεί; «Να πιάσω τώρα πιο χαμηλά;»)
-3. Η στιγμή που μαγειρεύει για εσάς και αποτυγχάνει παταγωδώς...
(Τι μπορεί να σκεφτείτε; «Ok, κατάλαβα, θα μαγειρεύω ΜΟΝΟ εγώ!» - Τι μπορεί να σκεφτεί; «Τζάμπα 20 ευρώ η μπριζόλα! Φτου!»)
-4. Η στιγμή που μαγειρεύετε για εκείνον και αποτυγχάνετε παταγωδώς...
(Τι μπορεί να σκεφτείτε; «Όχι, όχι, όχι! Δε μπορεί να μου συμβαίνει αυτό! Τώρα τι θα σκεφτεί για εμένα;»)
-5. Ο εμετός της μεγάλης αποκάλυψης
Στην αρχή της γνωριμίας-σχέσης προσπαθείτε να δείχνετε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Αποκρύπτετε κάθε κακή διάθεση ή κάθε μειονέκτημά σας. Προσπαθείτε να μην εμφανίζετε τις αδυναμίες σας («Bowling; Πάμε μία άλλη φορά;»). Έτσι, όταν το ρομαντικό δείπνο σας στο μεξικάνικο κορυφώνεται με έναν ατελείωτο εμετό στη ρόδα του αυτοκινήτου του, έχει έρθει η στιγμή της μεγάλης αποκάλυψης του πιο πραγματικού, μη στιλιζαρισμένου εαυτού σας. Η στιγμή που σας βλέπει για πρώτη φορά όπως ποτέ δεν θα θέλατε. Με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι δεν έχει κλείσει τα μάτια αηδιασμένος. (Τι μπορεί να σκεφτείτε: «Σε παρακαλώ, Θεέ μου, εξαφάνισέ με». Τι μπορεί να σκεφτεί: «Ok, τι πρέπει να κάνω τώρα; Χαρτομάντιλα; Νερό; Πωωωω! Μπόχα!!»)
-6. Ο πρώτος -ολόκληρος- ύπνος μαζί
Το να κοιμάστε μαζί είναι ένα πράγμα. Το να κοιμάστε πραγματικά μαζί, είναι άλλη υπόθεση. Η δεύτερη περίπτωση μπορεί να είναι αυτή που θα ισχύει για τη μελλοντική ζωή σας οπότε φροντίστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτική σε κάθε επιστημονικά διασταυρωμένο δείγμα ροχαλητού, υπνοβασίας, διεκδίκησης μαξιλαριών και παπλώματος ή σάλιων στο μαξιλάρι, σε αφύσικες ποσότητες. Στην περίπτωση που πραγματοποιηθούν όλα ή τα περισσότερα από τα παραπάνω, σκεφτείτε το καλύτερα την επόμενη φορά που θα σας προτείνει να μείνετε σπίτι του. Εκτός αν θέλετε σε 10 χρόνια από σήμερα να κοιμάστε στον καναπέ, φορώντας ωτασπίδες. (Κι αν, τέλος πάντων, έχετε αποφασίσει ότι αξίζει αυτή τη θυσία, τουλάχιστον φροντίστε να επενδύσετε σε έναν αναπαυτικό καναπέ).
-7. Η στιγμή που συναντάτε τον κολλητό του από τα παλιά...
...και αντικρίζετε μία εντελώς νέα πτυχή του εαυτού του (Τι μπορεί να σκεφτείτε: «Δε μπορεί να κάνει παρέα με α-υ-τ-ό-ν». Τι μπορεί να σκεφτεί: «Το φιλαράκι μου πάνω απ΄όλα!»)
-8. Ο πρώτος σας γάμος ως ζευγάρι (όχι ο δικός σας)
Το σερβίρισμα στον μπουφέ (θα φάει και το πιάτο ή θα είναι ολιγαρκής;), οι ευχές στη νύφη και το γαμπρό (και οι προσευχές να μην πει κάτι χοντροκομμένο), ο χορός στην πίστα (θα το τολμήσει;)... Όλες αυτές οι μικρές στιγμές είναι αρκετές για να αποφασίσετε αν θα ξαναπάτε σε άλλο γάμο μαζί. Αν συνεχίζει να σας ελκύει ακόμα κι όταν τα τακούνια θα σας έχουν διαλύσει (το νευρικό σύστημα) αυτό είναι πολύ καλό σημάδι για το μέλλον σας.
-9. Η στιγμή που μπαίνετε σε πειρασμό να πείτε ένα μικρό, λευκό ψεματάκι
Βέβαια, και το λευκό ψέμα δεν παύει να είναι ψέμα –τι προσπαθείτε πραγματικά να κρύψετε;
-10. Η Συζήτηση
Κάποια στιγμή θα χρειαστεί, αναπόφευκτα, να συζητήσετε για το σεξ. Κανείς δεν θέλει να το κάνει, αλλά πρέπει. Το πώς ο καθένας συζητά για το θέμα αυτό μπορεί να δώσει αρκετές πληροφορίες για το πώς μπορεί και να το κάνει, οπότε είναι σημαντικό να είστε και οι δύο απόλυτα ειλικρινείς. Αν κρυφά, μέσα του, ελπίζει να έχετε κρυμμένη μία στολή καμαριέρας στη ντουλάπα σας ή αν το δικό σας ενδιαφέρον για το 50 Shades of Grey ξεπερνά την απλή ανάγνωση του βιβλίου, κι αν κανείς από τους δύο δεν ξεκαθαρίζει τι περιμένει από τον άλλον, είναι πολύ πιθανό το σεξ μεταξύ σας, ειδικά στο μέλλον, να είναι μια μεγάλη αποτυχία.
-11. Το μήνυμα της πρώην
Το κινητό του δονείται και εσείς αφηρημένα (;) το παίρνετε στα χέρια σας και χωρίς δεύτερη σκέψη κοιτάζετε την οθόνη. Βλέπετε ένα γυναικείο όνομα και αυτόματα συνειδητοποιείτε πως είναι της πρώην του. Αυτό που έχει σημασία εδώ είναι η δική σας αντίδραση: Σας πιάνει τρέμουλο; Στεγνώνει το στόμα; Είστε βέβαιη ότι συνεχίζουν να έχουν επαφές; Φοβάστε ότι θα γυρίσει σε αυτήν; Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το παρελθόν του; Δεν σας ενδιαφέρει να ξέρετε τίποτα; Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο πώς θα νιώσετε εκείνη τη στιγμή –όση προσοχή θα δώσετε στο ίδιο το μήνυμα. Η αντίδρασή σας θα σας κάνει να καταλάβετε πολλά για τα συναισθήματά σας.
-12. Ξοδεύοντας χρήματα που δεν σας περισσεύουν
Κάποιοι λένε πως δεν ξεχνάς ποτέ την πρώτη λάθος μεγάλη επένδυση. Μπορεί να πρόκειται για μία κακή επιλογή πολλών καρατίων ή για την απόκτηση ενός ακινήτου σε εποχή που οι τιμές της αγοράς ήταν στα ύψη. Μπορεί να είναι ο δανεισμός χρημάτων, χωρίς δεύτερη σκέψη, σε αναξιόπιστους μακρινούς συγγενείς. Δείτε το σαν ένα λάθος από το οποίο κάτι μάθατε. Θα το συζητήσετε με τον σύντροφό σας; Η κουβέντα περί οικονομικών είναι σημαντική σε μία νέα σχέση. Θα μοιράζεστε έσοδα-έξοδα στο μέλλον; Θα συνεχίσετε να έχετε χωριστούς λογαριασμούς;
-13. Η πρώτη φορά που το μωρό δεν θα κοιμάται όλη τη νύχτα
Και να που ήρθε και το μωρό. Και τίποτα δε μπορεί να τεστάρει τις αντοχές ενός ζευγαριού περισσότερο από την αϋπνία. Τις στιγμές αυτές μπορεί να φερθείτε πολύ ωμά και απότομα στον άλλον. Όμως τώρα έχετε δημιουργήσει ένα πλασματάκι μαζί του και πλέον διακυβεύονται πολλά...
-14. Η στιγμή που συναντάτε τυχαία εκείνον που σας εγκατέλειψε
...και συνειδητοποιείτε πως είναι απλά ένας τυχαίος πρώην.
Πηγή: Oprah