Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Την τοπική κοινότητα Ιτέας επισκέφτηκε ο βουλευτής κ. Γιάννης Αντωνιάδης

 Την τοπική κοινότητα Ιτέας  του Δήμου Φλώρινας επισκέφτηκε την Κυριακή 9/12/2018, ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης .
Ο κ. Βουλευτής εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια  με τον Πρόεδρο της κοινότητας  κ. Πέσιο Γιάννη, επισκέφτηκε τα καφενεία του χωριού και συνομίλησε με τους κατοίκους.
Ο Πρόεδρος και οι  κάτοικοι ενημέρωσαν τον  κ. Βουλευτή για  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κυρίαρχα ζητήματα είναι η ιδιαίτερα υψηλή φορολόγηση στους αγρότες που καθιστά αρκετά υψηλό το κόστος παραγωγής και μειώνει σημαντικά τα εισοδήματα τους. Επίσης εξέφρασαν σοβαρά παράπονα για το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο είναι πολύ ακριβό και χωρίς ακόμα και σήμερα να γνωρίζουν το ακριβές πόσο της επιδότησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι να χρησιμοποιούν λιγνίτη για την θέρμανση κάτι το οποίο επιβαρύνει ιδιαίτερα το περιβάλλον στα χωριά που βρίσκονται στον κάμπο της Φλώρινας.  Ακόμα ο Πρόεδρος τόνισε ότι εκκρεμεί η κατασκευή πεζοδρομίων στην τοπική κοινότητα έργο το οποίο είναι σημαντικό για τους κατοίκους. 
Ο κ. Αντωνιάδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, τον ιερέα π. Κωνσταντίνο  και τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας για την θερμή φιλοξενία και την ενημέρωση. Επίσης, δεσμεύτηκε για την διαρκή επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων  καθώς και για την προώθηση και επίλυση των αιτημάτων των κατοίκων μέσα από παρεμβάσεις και συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Παράλληλα τόνισε ότι τα αγροτικά ζητήματα είναι κυρίαρχα στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και ο ίδιος ως Αν. Τομεάρχης  του κόμματος θα φροντίσει έτσι ώστε ο αγροτικός τομέας να ενισχυθεί  και να πρωτοστατήσει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Τέλος, για το πετρέλαιο θέρμανσης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε πολύ πιο δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες προκατέβαλε το ποσό της επιδότησης στο διπλάσιο και υπογράμμισε ότι ο ίδιος έχει φέρει κατ’ επανάληψη το θέμα στη Βουλή με ερωτήσεις  χωρίς ωστόσο να δίνεται λύση από τη Κυβέρνηση σε ένα μείζον ζήτημα που αφορά πρωτίστως την υγεία των κατοίκων. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ