Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Απόρρητα γυναικεία μυστικά

Γράφει η Ρίκη Ματαλλιωτάκη.
Το να επιθυμείς να αρέσεις είναι μια εντελώς ανθρώπινη επιθυμία που διακατέχει όχι μόνο τις γυναίκες αλλά και τους άντρες, ως ακόμα και τα μικρά παιδιά.
Όλοι μας θέλουμε να γοητεύουμε, όλοι μας θέλουμε να κατακτούμε, κι εκείνος που θα πει ότι δεν τον ενδιαφέρει ψεύδεται ασύστολα.
Επειδή ωστόσο εγώ, ως γυναίκα, δεν ξέρω την αντρική ψυχοσύνθεση για να μπορέσω να δώσω συμβουλές και στους άντρες, ως τουλάχιστον να εντρυφήσω στο θέμα της αντρικής ψυχολογίας -χα χα- κορίτσια, παντρεμένες και λεύτερες, σας έχω νέα:
Καλό το πιάνο και τα γαλλικά αλλά αν θέλετε να ρίξετε στο πάτωμα το «ισχυρό φύλο» κάνοντας το κυριολεκτικά να τρέχει από πίσω σας, πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε:
1.Μέχρι να «πέσει το κάστρο» πάση θυσία εγκλωβισμένα συναισθήματα. Που σημαίνει ότι σκέψεις, γεγονότα του παρελθόντος, αποφάσεις του μέλλοντος, αποφάσεις έστω ακόμα και της στιγμής θα τις κρατάς για σένα, μόνο για σένα.
2 .Πρόσεξε μην γίνεις η «εύκαιρη». Θα είναι πάντα δική σου η επιλογή της στιγμής, της ώρας και γενικώς του χρόνου που θα βρίσκεστε. Ποτέ όταν μπορεί ή προπάντων όταν θέλει μόνο αυτός.
3. Παίξτο δύσκολη! Ο άντρας αγάπη μου ήταν πάντοτε κυνηγός. Μην του στερήσεις την ευχαρίστηση να καταστρώνει σχέδια, δολοπλοκίες, να κάνει την πιο απίστευτη χαζομάρα για να σε κατακτήσει. Εξάλλου δεν υπάρχει τίποτα πιο κολακευτικό για μια γυναίκα από το να την φλερτάρει ένας άντρας.
4Μη το ξεχνάς το σοφό «άμυνα μου η επίθεση...» Όταν νιώσεις πως πλησιάζει η καταιγίδα θαεπιτίθεσαι πρώτη, πριν καν περάσει από το μυαλό του άλλου να σου επιτεθεί, για να μην προλάβει να σου επιτεθεί.
5. Πλέκε... πλέκε , κι όχι δαντελίτσα φυσικά, πλέκε μυστήριο, αφού τι να κάνουμε, αυτό το μυστήριο ανέκαθεν γοήτευε και έλκυε τους άντρες.Ποτέ ναι, «ίσως», «μπορεί», «θα δούμε», «θα το σκεφτώ», «άστο μη το πολυσυζητάς» και που και που ένα μόλις «σχεδόν ναι». Τον ανάβειιιιιιι!!!
6.Μέχρι τουλάχιστον να σιγουρέψεις την σχέση, δεν θα κόβεις γέφυρες με φίλους, γνωστούς κ.τ.λ. ή αλλιώς δεν θα χαρίζεις αποκλειστικότητα Δεν είσαι η αποκλειστική νοσοκόμα κανενός.
7. Μην ξεχνάς την αυτοπεποίθηση! Οι άντρες τρελαίνονται για γυναίκες που νιώθουν καλά με τον εαυτό τους. Αν μέχρι τώρα νόμιζες πως στους άνδρες αρέσει η αδύναμη γυναικούλα σκέψου το ξανά.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο αφροδισιακό από μία γυναίκα που με τον τρόπο της δηλώνει ευθαρσώς «περνώ και μόνη μου καλά».
8.Να είσαι γυναίκα και να φαίνεσαι! Οι άντρες, σύζυγοι φυσικά, συνήθως γκρινιάζουν για τα χρήματα που ξοδεύουν οι γυναίκες τους σε ρούχα και καλλυντικά αλλά δεν μπορούν να αντισταθούν στην θέα μίας περιποιημένης και καλοντυμένης γυναίκας, οπότε μην του χαλάς το χατίρι.
9. Εκτός από γυναίκα, είσαι και μάνα. Μην αρνείσαι αυτή σου την ιδιότητα για χάρη της θηλυκότητας σου. Όλοι οι άντρες έχουν μία μαμά που αγαπάνε και που θα ήθελαν να συνεχίσουν να την βλέπουν στο πρόσωπο της γυναίκας τους.
10. Να αστειεύεσαι και να μην ξεχνάς ποτέ να χαμογελάς. Οι γκρινιάρηδες άνθρωποι απωθούν ενώ αντίθετα οι άνθρωποι που προκαλούν το γέλιο είναι ιδιαίτερα αγαπητοί καθώς η ατμόσφαιρα που δημιουργούν γύρω τους είναι θετική και την αποζητούν οι. πάντες. Στο κάτω-κάτω σε όλους μας αρέσει να βρισκόμαστε με ανθρώπους που μας κάνουνε να γελάμε.
11.Τολμήστε να εκφράσετε τις απαιτήσεις σας. Όσο και αν οι καιροί συντρέχουν στο να μην είμαστε απαιτητικοί, οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες που τολμάνε να λένε ευθαρσώς το τι θέλουν.
12. Μαγειρέψτε! Δεν υπάρχει αρσενικό που δεν θα γονατίσει μπροστά σε ένα καλομαγειρεμένο φαγητό από τα χρυσά σας χεράκια. Πιστέψτε με, είναι η καταλληλότερη στιγμή για να του αποσπάσετε την μεγαλύτερη υπόσχεση!
13. Φροντίστε το σπίτι σας. Στους άντρες αρέσουν οι καθαροί και περιποιημένοι χώροι γιατί δείχνουν πολλά για το άτομο που τους ενδιαφέρει. Για παράδειγμα, αν δεν είστε παντρεμένοι ένα φροντισμένο σπίτι θα του δείξει πως θα είναι η κοινή σας συμβίωση σε περίπτωση που η σχέση σοβαρέψει αργότερα, ενώ αντίθετα αν είστε θα βεβαιώνετε μέσα του καθημερινά πως δεν έκανε λάθος στην επιλογή του.
14. Διατήρησε πάντα ένα «savoir vivre» στη συμπεριφορά σου μίνιμουμ όμως για να μην κάνεις το λάθος να πέσεις στην υπερβολή. Να ξέρεις πως, αν και παρωχημένος για την εποχή μας, ο «κώδικας καλής συμπεριφοράς» είναι μία πολύ γυναικεία υπόθεση. Το κατάλληλο στρώσιμο στο τραπέζι, ο σωστός τρόπος να γράψεις μία ευχαριστήρια κάρτα, η χρήση του πληθυντικού ευγένειας, και άλλα τέτοια είναι διαχρονικές αξίες που γίνονται σεβαστές από όλους. Και ποιος άνδρας δεν θα ήθελε να έχει δίπλα του μία τέτοια γυναίκα!
15. Υπερασπίσου τα πιστεύω και τα θέλω σου ακόμα και αν έρχονται σε αντίθεση με αυτά του καλού σου! Μην περιμένεις βέβαια να το ακούσεις ποτέ από τους ίδιους αλλά οι άντρες σέβονται περισσότερο μία γυναίκα που έχει δική της προσωπικότητα.
ΠΗΓΗ: cretablog.gr