Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Γονείς και έρωτας

Μην αφήσετε την προσωπική, ερωτική και σεξουαλική σας σχέση να χαθεί όταν το παιδί έρθει στη ζωή σας. Όχι μόνο για εσάς, αλλά και για εκείνο. Ξεκλέψτε το χρόνο σας και το αποτέλεσμα θα είναι για όλους το καλύτερο.
Η κοινή ζωή του ζευγαριού αλλάζει αναπόφευκτα με τη γέννηση ενός παιδιού, όχι μόνο επειδή μεταβάλλεται η καθημερινότητα τους, αλλά και επειδή η έλευση του παιδιού αλλάζει και τους ίδιους. Οι γονείς αντιμετωπίζουν μια πρωτόγνωρη αίσθηση πληρότητας αλλά και ευθύνης που χρειάζονται χρόνο για να μάθουν να τη χειρίζονται.
Μετά τον πρώτο καιρό, όταν έχει βρει το ζευγάρι κάποιες ισορροπίες, αρχίζει να «κινείται» στους προ παιδιού, ρυθμούς του. Δηλαδή, ανακύπτει η ανάγκη πιο στενής και ιδιαίτερης επαφής με το σύντροφο και η αναζήτηση των «δικών τους» στιγμών. Συνήθως και τα δύο μέλη του ζευγαριού νιώθουν την ίδια ανάγκη, αλλά πολλές φορές οι μητέρες αισθάνονται περισσότερο αγχωμένες με τη σκέψη να περάσουν κάποιες ώρες μακριά από το μωρό τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, χρειάζεται κατανόηση και υπομονή.
Όταν ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια, το ζευγάρι είναι απαραίτητο να ξεκλέβει λίγη ώρα καθημερινά για να βρίσκεται και να περνά ουσιαστικό χρόνο μαζί. Δε μιλούμε μόνο για τη σεξουαλική επαφή, αλλά για το εκ νέου συναισθηματικό πλησίασμα και πλαισίωμα της ερωτικής σχέσης.
Επιπλέον, είναι απαραίτητο οι σύντροφοι να εντάξουν σιγά-σιγά στο πρόγραμμά τους δραστηριότητες που μοιράζονταν και πριν τη γέννηση του παιδιού και γέμιζαν τη κοινή τους ζωή. Να γελούν, να συζητούν και να ανακαλύπτουν ξανά τα στοιχεία εκείνα που τους έφεραν κοντά.
Σίγουρα, από τη γέννηση του παιδιού και για πάντα, αυτή θα είναι η πρώτη τους προτεραιότητα. Όμως, είναι προσωπική ανάγκη του κάθε ατόμου να αισθάνεται την οικειότητα μιας σχέσης πέρα από την οικογενειακή, την οικειότητα της ερωτικής σχέσης και επικοινωνίας. Το ζευγάρι –πλέον γονείς- πρέπει να φροντίζουν τη μεταξύ τους σχέση τόσο για τους ίδιους, όσο και για το νέο μέλος της οικογένειας. Υγιές για το παιδί είναι να μεγαλώνει σε μία οικογένεια όπου οι γονείς έχουν μια δική τους προσωπική ζωή, πέρα από τη σχέση τους με το παιδί. Αυτό γιατί, μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια όπου το μόνο κοινό στοιχείο των γονιών είναι το παιδί και όλο τους το βάρος είναι πάνω του, το παιδί αισθάνεται μεγάλο συναισθηματικό φορτίο, αλλά και ενοχές για την κάθε εναντίωση του με τη γνώμη των γονιών.
Ο έρωτας και η αγάπη που δημιούργησαν αυτό το παιδί, αυτή την οικογένεια, μπορεί να μεταλλάσσεται αλλά πρέπει πάντα να φροντίζεται όπως όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που συμβάλλουν στην ευτυχία τη δική μας και αυτών που αγαπούμε.
Πηγή: faysbook.gr