Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας και του Νομικού Προσώπου του «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018»

Ξεκίνησαν την Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2018, οι εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας και του Νομικού Προσώπου του «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018», οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη φαντασμαγορική συναυλία των καλλιτεχνών Μύρωνα Στρατή και Μαλού, οι οποίοι χάρισαν μια μαγική βραδιά στο πλήθος κόσμου, που κατέκλυσε τον χώρο του Νέου Πάρκου Φλώρινας. Οι καλλιτέχνες τραγούδησαν δικές τους, αλλά και άλλες ελληνικές και ξένες επιτυχίες, ξεσηκώνοντας το κοινό για περισσότερες από δύο ώρες.


Κατά την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, ο Βουλευτής ΝΔ Φλώρινας, κ. Γιάννης Αντωνιάδης, ο Διοικητής της Π.Υ. Φλώρινας, κ. Γιάννης Μιαούλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κ. Πέτρος Σερίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά και κ. Χρήστος Μπαρδάκας, η Πρόεδρος του Νομικού προσώπου και Δημοτική Σύμβουλος, κ. Παναγιώτα Γαϊγάνη- Τίτα, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας, κ. Νίκος Μουρατίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας και εκπρόσωποι φορέων.
Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Δήμαρχος είπε
«Σας καλωσορίζω για μια ακόμη χρονιά στις εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018» του Δήμου Φλώρινας και του Νομικού Προσώπου του Δήμου μας. Πιστοί στο ραντεβού μας με τον πολιτισμό και την παράδοση, για μια ολόκληρη εβδομάδα όλοι οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι απόδημοι αδερφοί μας που βρίσκονται αυτές τις μέρες στον τόπο τους, θα μπορέσουν να απολαύσουν ποιοτικές εκδηλώσεις, που στηρίζονται τόσο στο ντόπιο δυναμικό και στην εθελοντική προσφορά του, η οποία πρέπει να ομολογήσω ότι είναι συγκινητική, όσο και στην παρουσία μουσικών και θεατρικών σχημάτων εκτός της περιοχής μας. 
Επιθυμώ να ευχαριστήσω, λοιπόν, όλους τους Συλλόγους, τους φορείς και τους μεμονωμένους καλλιτέχνες, που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις αυτές. Να ευχαριστήσω, επίσης, θερμότατα και όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων. Να συγχαρώ και τους εργαζόμενους του Δήμου μας, οι οποίοι μόχθησαν και θα μοχθήσουν όλο αυτό το διάστημα για να έχουμε πετυχημένες εκδηλώσεις.
Η οικονομική στενότητα του Δήμου, μας οδήγησε στη μείωση των δαπανών των εκδηλώσεων συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, όχι, όμως, και στη μείωση της ποιότητας και της διάρκειάς τους. Η Φλώρινα των γραμμάτων και των τεχνών αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της, με πλήθος εκδηλώσεων στην πόλη και σε όλα τα τοπικά της διαμερίσματα και είναι εκδηλώσεις τις οποίες στηρίζει ενεργά ο Δήμος μας.
Ο Δήμος Φλώρινας και η παρούσα Δημοτική Αρχή ενισχύει δυναμικά  δράσεις πολιτισμού και ανάδειξης της παράδοσής μας, αφού πιστεύουμε ακράδαντα ότι με τον τρόπο αυτόν θα μπορέσουμε να αφήσουμε μια καλή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Ο πολιτισμός και η παράδοσή μας είναι ο αληθινός ζωντανός μας πλούτος και μαζί με την ιστορία μας είναι η εθνική ενδυνάμωσή μας και τα όπλα μας για την αντιμετώπιση διαφόρων προκλήσεων.
Ο ποταμός μας, ο Σακουλέβας, παραμένει για μια ακόμη χρονιά το κέντρο των εκδηλώσεων, αφού πέρα από τη σημερινή συναυλία, όλες οι υπόλοιπες θα λάβουν χώρα κατά μήκος του, στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας δένοντας αρμονικά με τον πολιτισμό και το περιβάλλον.
Φέτος, επιλέξαμε να κάνουμε μια δυναμική έναρξη με τη συναυλία δυο πολύ δημοφιλών νέων τραγουδιστών, του Μύρωνα Στρατή και της Μαλού, δύο καλλιτεχνών που είναι ιδιαιτέρως αγαπητοί στην νεολαία μας και όχι μόνο, και οι οποίοι με τον δυναμισμό τους και τα τραγούδια τους θα δημιουργήσουν μια όμορφη και μαγική ατμόσφαιρα.
Εκφράζοντας τη χαρά μου που για ένα ακόμη καλοκαίρι ο Δήμος μας βρίσκεται στην προμετωπίδα του Πολιτισμού του τόπου μας, εύχομαι καλή διασκέδαση σε όλες και σε όλους σας και είμαι σίγουρος ότι θα αγκαλιάσετε και θα απολαύσετε και πάλι ξεχωριστές βραδιές στον όμορφο Δήμο της Φλώρινας».
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Παρασκευή, 17 Αυγούστου, την Κυριακή, 19 Αυγούστου, και τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018, περιλαμβάνει:
Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
Αύλειος χώρος 3ου Γυμνασίου Φλώρινας, Ώρα, 21:00
Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών
Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
Αύλειος χώρος 3ου Γυμνασίου Φλώρινας, Ώρα, 20:30
Μαντολινάτα Ωδείου Π.Ε. Φλώρινας
Χορωδία ΚΑΠΗ Φλώρινας
Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
Αύλειος χώρος 1ου- 2ου Δ.Σ., Ώρα: 21:00
Χοροθέατρο της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Υπεύθυνη: κ. Βιβή Κοσκοσά

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018
https://youtu.be/u_QauhzPUwk

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ  ΜΑΛΟΥ ΜΥΡΩΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018
https://youtu.be/sVIOcitXUsU