Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς και Κέρκυρας για το επίδομα παραμεθορίου

Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,
Με ιδιαίτερη ανησυχία θέτουμε υπόψη σας το ζήτημα της εξαίρεσης του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών για τους υπηρετούντες  αστυνομικούς των νομών μας.
Συγκεκριμένα, με την χθεσινή κατάθεση τροπολογίας του (ν.4472/2017) στη Βουλή  από τον  Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Καμμένο, θεσπίστηκε η επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί σε μονάδες προκαλύψεως της ηπειρωτικής μεθορίου (Ήπειρος, Μακεδονία, Θράκη). Ορθά λοιπόν, έστω και καθυστερημένα με την συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση αίρεται μερικώς η αδικία εις βάρος μιας μικρής σχετικά μερίδας των στρατιωτικών (η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση αφορά στρατιωτικούς που υπηρετούν στις συγκεκριμένες μονάδες και όχι το σύνολο των υπηρετούντων σε παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές), εισάγεται όμως μια άλλη καταφανέστατη αδικία, καθώς εξαιρούνται του επιδόματος οι υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας, εξέλιξη δυσμενής η οποία δημιουργεί διακρίσεις μεταξύ των ένστολων που εργάζονται στην ίδια περιοχή, αμείβονται όμως διαφορετικά. (Το επίδομα αυτό δεν θα λαμβάνουν επίσης οι υπηρετούντες στο νομό Κέρκυρας, παρότι πληρούνται οι προϋποθέσεις παραμεθορίου  λόγω της γειτνίασης με την Αλβανία).
Καταγγέλλουμε, αυτού του είδους τις μεθοδεύσεις, δηλώνοντας πως είμαστε κάθετα αντίθετοι σε πρακτικές που υπονομεύουν το συμφέρον των συναδέλφων μας οι οποίοι σε καιρούς κρίσης και μνημονίων, παρά τις συνεχείς μειώσεις στους μισθούς αλλά και τα μειωμένα κονδύλια που διατίθενται για υλικοτεχνικό εξοπλισμό, έχοντας φορτωθεί κυριολεκτικά στην πλάτη τους το μεταναστευτικό ζήτημα, επιτυγχάνουν με άμεσο για την σωματική τους ακεραιότητα κίνδυνο, να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό την  εγκληματικότητα ανταποκρινόμενοι κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προσδοκίες του Ελληνικού Λαού.
Για τους λόγους αυτούς ζητούμε από εσάς να συμβάλετε στην άμεση διόρθωση αυτής της αδικίας, αποδεικνύοντας και εμπράκτως ότι επιθυμείτε το καλό των συναδέλφων μας οι οποίοι νιώθουν κατάφορα το αίσθημα της άδικης, άνισης και διακριτής μεταχείρισης εις βάρος τους.
Είμαστε σε αναμονή των ενεργειών σας προς θετική κατεύθυνση.

Για τα Δ.Σ.
Οι  Πρόεδροι των Ενώσεων
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ      ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ     ΚΕΡΚΥΡΑΣ       ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΝΑΚΟΣ            ΚΙΤΣΙΟΣ           ΣΠΥΡΙΔΗΣ      ΜΠΟΖΙΚΗΣ     ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
Βασίλειος         Κωνσταντίνος   Ιωάννης         Νικόλαος        Ιωάννης