Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Γνωρίζετε ότι…..

-Οι Κινέζοι όταν έχουν πονοκέφαλο κουνούν τα χέρια τους γρήγορα, μιμούμενη τον ανεμόμυλο και μετά όσο τα χέρια είναι ζεστά, κάνουν ελαφρό μασάζ στο σημείο του κεφαλιού που πονάει. Συνήθως είναι αποδοτικό και σίγουρο είναι ακίνδυνο!
-Οι Νορβηγοί για να κόψουν τον λόξιγκα, παίρνουν ένα παγάκι και το ακουμπούν για ένα λεπτό στο λαιμό τους, στο «μήλο του Αδάμ». Οι Έλληνες αντίστοιχα χρησιμοποιούν ή το τρόμαγμα ή το να πιεις ένα ποτήρι νερό χωρίς ανάσα. Όλα έχουν αποτέλεσμα και μάλιστα ικανοποιητικό!
-Στην Ήπειρο για να γιατρέψουν το κριθαράκι το αλείφουν με λίγο σάλιο από το στόμα τους. Έχει εκπληκτικά αποτελέσματα. Το σάλιο γενικά κάνει καλό σε πολλά παρόμοια περιστατικά!
-Οι Μακεδόνες όταν βγάζουν έρπητα στο στόμα, για να το διώξουν βάζουν σμήγμα από το αυτί τους («κεράκι»). Καμιά φορά έχει αποτέλεσμα!
-Οι Λάκωνες για να καταπολεμήσουν την μυκητίαση καίνε μια εφημερίδα και με το προϊόν της καύσης αλείφουν το σημείο που παρουσιάζει μυκητίαση!
-Οι Μεσσήνιοι όταν καίνε τα δάκτυλα τους (από κάρβουνα ή αναπτήρα), το ακουμπούν στον λοβό του αυτιού τους αμέσως. Και παραδόξως πετυχαίνουν τον περιορισμό του πόνου!
-Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν τα επόμενα χρόνια, λόγω του φαινόμενου του «Θερμοκηπίου». Πλέον οι μέρες θα είναι καυτές, οι νύχτες ανυπόφορα ζεστές και οι βροχές θα προκαλούν πλημμύρες!