Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Τι να κάνεις κάθε μέρα του κύκλου σου! Το ήξερες;

Αξιοποίησε «αυτές τις ημέρες του μήνα» προγραμματίζοντας τις δουλειές με βάση τον κύκλο σου.
Ποια μέρα είναι η καλύτερη για ραντεβού;
- Ημέρες 1 έως 7: Κλείσε ραντεβού για μαστογραφία
Κατά την πρώτη εβδομάδα του κύκλου σου –θεωρούμε Μέρα 1 την πρώτη ημέρα της περιόδου– οι ιστοί του στήθους είναι λιγότερο πυκνοί, καθιστώντας ευκολότερο για τους ακτινολόγους να διαβάσουν τις ακτινογραφίες και να αντιληφθούν επιτόπου ύποπτα εξογκώματα. Μάλιστα, σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Radiology διαπιστώθηκε ότι οι μαστογραφίες που έλαβαν χώρα αυτές τις ημέρες είχαν 13% περισσότερες πιθανότητες να είναι ακριβείς από αυτές που γίνονται κατά τη δεύτερη ή την τρίτη εβδομάδα.
-Ημέρες 1 - 11: Κάνε ακτινογραφία
«Κανόνισε ακτινογραφίες και παρόμοιες εξετάσεις κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά την έμμηνη ρύση, οπότε αποκλείεται η πιθανότητα να είσαι έγκυος. Η ακτινοβολία των ακτίνων X μπορεί να βλάψει το έμβρυο» συστήνει ο Θωμάς Γ. Γκίκας, μαιευτήρας- χειρουργός γυναικολόγος.
-Ημέρα 14: Βγες καυτό ραντεβού!
Σε μελέτες τονίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, η οποία είναι περίπου την 14η ημέρα, (ή πιο σωστά 14 ημέρες πριν την αρχή της επόμενης περιόδου), οι γυναίκες περπατούν, ντύνονται και μιλούν πιο σέξι απ' ότι συνήθως. Προσοχή όμως! Αυτό είναι, επίσης, το διάστημα που οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από τους πιο macho άνδρες, οπότε σκέψου το καλά πριν απορρίψεις τον χαριτωμένο ευαίσθητο τύπο.
-Ημέρες 14 - 28: Κόψε το κάπνισμα!
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότας διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που πήραν την... τελευταία ρουφηξιά τους στο δεύτερο μισό του κύκλου τους είχαν διπλάσια επιτυχία στο να σταματήσουν την κακή συνήθεια μια και καλή από εκείνες που αποφάσισαν να το κόψουν κατά τη διάρκεια των πρώτων 2 εβδομάδων. Αυτό συμβαίνει γιατί τα υψηλά επίπεδα προγεστερόνης μειώνουν την ευχαρίστηση που σχετίζεται με το κάπνισμα.
-Ημέρες 15 - 22: Κάνε αποτρίχωση μπικίνι
Η αντοχή σου στον πόνο μπορεί να είναι αυξημένη αυτές τις ημέρες του μήνα, χάρη σε υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων στο σώμα σου, λένε οι ειδικοί. Ευκαιρία για να κλείσεις ραντεβού με την αισθητικό ή να κάνεις αυτό το σφράγισμα που αναβάλλεις τόσο καιρό.