Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Δεν τα βρίσκετε με το σώμα σας; «Κατηγορήστε» τη μαμά σας!

Έρευνα αποκαλύπτει πως η εικόνα που έχουμε για το σώμα μας είναι κληρονομική από τη μαμά μας.
Πίσω από την μισόκλειστη πόρτα ξεπροβάλλουν μια κοτσίδα και 2 μάτια τα όποια επεξεργάζονται τη γυναίκα που κοιτάζεται στο καθρέφτη, από το πώς βάζει το κραγιόν, το πώς ρουφάει την κοιλιά της για να δείχνει πιο αδύνατη μέσα στο τζιν της, μέχρι την έκφραση του προσώπου της όταν βλέπει το είδωλο της στο καθρέφτη αλλά και πως παραμιλάει για το τι θα άλλαζε πάνω της εάν μπορούσε.
Κάπως έτσι σχηματίζεται η εικόνα στο μυαλό του μικρού κοριτσιού για τη γυναίκα που πρόκειται να γίνει και η μητέρα είναι το βασικό πρότυπο του, το οποίο και τις περισσότερες φορές θα αντιγράψει.
Οι έρευνες πλέον το επιβεβαιώνουν. Το πώς αισθάνεται μια γυναίκα για το σώμα της είναι υπόθεση κληρονομική! Μπορεί στην εφηβεία το κορίτσι να αντιδράσει και να μη θέλει να θυμίζει σε τίποτα τη μαμά της, όμως θα έρθει η στιγμή που όλα όσα λάμβανε τόσα χρόνια σαν εικόνα θα τα πράξει και η ίδια.
Εάν η μαμά είναι αθλητική και δραστήρια η κόρη θα πάρει το γονίδιο και θα προσπαθήσει να της μοιάσει, κληρονομώντας τον υγιεινό τρόπο ζωής της.
Εάν η μητέρα αναζητά πάντα το ιδανικό βάρος και δοκιμάζει όλες τις τελευταίες δίαιτες που κυκλοφορούν, αντιγράφοντας παράλληλα celebrities που βλέπει στα περιοδικά το πιο πιθανό είναι η κόρη να επηρεαστεί.
Εάν μια γυναίκα αγαπά το σώμα και τις καμπύλες της και το προβάλλει η κόρη ίσως να μην κινδυνεύει από έλλειψη αυτοπεποίθησης.
Εν μέρει συμφωνούμε με την έρευνα, όμως δεν πρέπει να αφήσουμε έξω και άλλους καταλυτικούς παράγοντες που συμβάλλουν στο πως αντιλαμβάνεται ένα κορίτσι την εικόνα του. Ο περίγυρος, τα ΜΜΕ, η μόδα και οι προσωπικές ανασφάλειες θα παίξουν συνδυαστικό ρόλο και θα καθορίσουν τη γυναίκα που τελικά θα γίνει.