Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση φίλων της Δημοκρατικής Πολιτείας στη Φλώρινα

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ .
Την Τετάρτη 18 Ιουλίου στο Ξενοδοχείο Φαίδων πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση φίλων της Δημοκρατικής Πολιτείας στη Φλώρινα. Οι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν δύο από τους ιδρυτές της, οι Δρ. Θωμαΐς Κακούλη, Καθηγήτρια Βιοτεχνολογίας Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Κάρλοου της Ιρλανδίας, και Πρόεδρος της Ελληνορθοδόξου Κοινότητας Ιρλανδίας, και ο Δρ. Ιωάννης Αργυρόπουλος από τις ΗΠΑ, ειδικός στις τηλεπικοινωνίες.
Η Δημοκρατική Πολιτεία είναι μια κίνηση που δημιουργήθηκε από απλούς Έλληνες της  καθημερινότητας και της βιοπάλης στην Ελλάδα και στην Ομογένεια. Η ανάγκη που ώθησε τη δημιουργία της ήταν η διαπίστωση πως η βαθύτατη κρίση που βιώνει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα δεν είναι απλά οικονομική αλλά κυρίως πολιτική. Έτσι στην πορεία της ίδρυσής της επισημάνθηκαν οι παράγοντες, με τη βοήθεια της πολιτικής επιστήμης, που είναι αναγκαίοι για τη σωστή λειτουργία ενός ευνομούμενου κράτους, αλλά και για την καθιέρωση ενός νέου ήθους στον δημόσιο διάλογο.
Η Δημοκρατική Πολιτεία έχει σκοπό να ενώσει και να δώσει φωνή σε όλους τους ευσυνείδητους Έλληνες που τη τελευταία σχεδόν δεκαετία υποφέρουν από την κρατική δυσλειτουργία και παθογένεια. Οι αναγκαίοι παράγοντες για την καλή λειτουργία του κράτους είναι κι οι αρχές που διέπουν τη Δημοκρατική Πολιτεία. Αυτές είναι:
Ελλάδα ελεύθερη και δημοκρατική, με βασικό στοιχείο του πολιτεύματος τη συνταγματικά κατοχυρωμένη διάκριση των εξουσιών
Αξιοκρατία, διαφάνεια και λογοδοσία Κυβέρνησης και Δημόσιας Διοίκησης σε όλα τα επίπεδα (κεντρικής, περιφερειακής και τοπικής)
Ισονομία και κατάργηση προνομίων υπουργών, βουλευτών και γενικά αιρετών οργάνων της Διοίκησης
Συνεχής έλεγχος της νομοθετικής/εκτελεστικής εξουσίας από το λαό
Δικαιοσύνη ανεξάρτητη, αμερόληπτη και αποτελεσματική (ταχεία απονομή)
Παραγωγή νομοθετικού έργου με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση (για απαλλαγή από το συνεχές “ράβε-ξήλωνε” της νομοθεσίας μας)
Πλήρης εφαρμογή των Νόμων και αναζήτηση ευθυνών σε όλη την ιεραρχία, είτε για μη εφαρμογή Νόμου είτε για μη άσκηση του αντίστοιχου ελέγχου.
Σοβαρό κράτος, φιλικό προς τον πολίτη και αρωγός στην υγιή επιχειρηματική προσπάθεια, με μέριμνα και σεβασμό προς το περιβάλλον
Παιδεία που δίνει γνώσεις και συνάμα διαμορφώνει ενάρετο χαρακτήρα, με συνεχή έμφαση στην αγωγή του πολίτη, την ελληνική ιστορία, γλώσσα και παράδοση
Κοινωνία όπου κυριαρχούν παραδοσιακές ελληνικές αξίες και αρετές, όπως φιλότιμο, εντιμότητα,  αλληλεγγύη, ανθρωπιά
Η προσπάθεια της Δημοκρατικής Πολιτείας όμως δεν σκοπεύει απλά να βοηθήσει στη δημιουργία ενός κράτους λειτουργικού αλλά άχρωμου, άοσμου και άγευστου, ή ακόμα χειρότερα, μη ελληνικού. Επιδιώκει επίσης την προστασία, διατήρηση, προβολή και διάδοση της ελληνικής ταυτότητας, της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής ιστορίας και της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Δημοκρατική Πολιτεία θέλει η Ελλάδα που είναι κληρονόμος του ελληνικού πνεύματος να το συνεχίσει. Θέλει μια Ελλάδα ισχυρή για να αντιμετωπίζει κάθε απειλή και πρόκληση. Θέλει η Ελλάδα να είναι και να παραμείνει η μητέρα πατρίδα των απανταχού Ελλήνων. Θέλει η Ελλάδα να είναι πάντα πηγή έμπνευσης για την ανθρωπότητα. Και θέλει να την παραδώσει στην επόμενη γενιά καλύτερη, με εντολή να την κάνουν κι αυτοί ακόμα καλύτερη.
Η κίνηση της Δημοκρατικής Πολιτείας δε χρηματοδοτείται ούτε στηρίζεται από κανένα πολιτικό κόμμα ή φορέα, ούτε από κάποιο κανάλι, και επί του παρόντος βρίσκεται στη διαδικασία αναγνώρισής της ως σωματείο. Καλεί όλους τους ευσυνείδητους, πατριώτες και δημοκρατικά κι ελεύθερα σκεπτόμενους Έλληνες να την αγκαλιάσουν και να γίνουν μέλη της, και να ενισχύσουν αυτήν την προσπάθεια. Το κάλεσμα απευθύνεται ιδιαίτερα σε γονείς, δασκάλους κι εκπαιδευτικούς από κάθε βαθμίδα, καθώς το μέλλον της Ελλάδας είναι οι νέοι άνθρωποι. 
Η Δημοκρατική Πολιτεία ευχαριστεί θερμά τους φίλους της που συμμετείχαν στην εκδήλωση, το  Ξενοδοχείο Φαίδων για την παροχή του χώρου συνάντησης με την κατάλληλη υποδομή, καθώς και όλους όσοι βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση.
Μπορείτε να ενημερωθείτε και να συμμετάσχετε στη Δημοκρατική Πολιτεία μέσω:
της ιστοσελίδας της www.dimokratikipoliteia.gr, καθώς επίσης μέσω
της ομάδας  https://web.facebook.com/groups/DimokratikiPoliteia/  της στο Facebook.