Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Το κινητό σου πρωταθλητής μικροβίων

Μία από τις πιο αγαπημένες συσκευές της καθημερινότητας μας στο μικροσκόπιο.
Σύμφωνα με έρευνα είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα.
Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσεις το κινητό σου καθάρισέ το! Μάθε το πώς!
-Το κινητό σου ένα πιο τα πιο βρώμικα πράγματα...
Σε νέα μελέτη αποκαλύπτεται ότι το μέσο κινητό έχει περισσότερα βακτήρια απ’ όσα μια... τουαλέτα. Τη μελέτη πραγματοποίησε ο μικροβιολόγος δρ Charles Gerba, καθηγητής στο Κολέγιο Γεωργίας & Επιστημών Ζωής και στο Τμήμα Μικροβιολογίας & Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα. O ίδιος ανακάλυψε ότι τα κινητά έχουν δεκαπλάσια βακτήρια (μεταξύ αυτών πολλά που προκαλούν ναυτία και στομαχικά προβλήματα) απ’ ό,τι η μέση λεκάνη της τουαλέτας. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν καθαρίζουμε συχνά το κινητό, ενώ το φέρνουμε διαρκώς στο πρόσωπό μας, οπότε είναι πολύ εύκολο να του μεταδώσουμε τα βακτήρια από το στόμα και τη μύτη μας – χώρια τα βακτήρια από τα χέρια μας. Μην ξεχνάς ότι και σε αυτή την κατηγορία ανήκουν το πληκτρολόγιο, το ποντίκι, το τηλεχειριστήριο, το τηλέφωνο, αλλά και το σφουγγαράκι των πιάτων στην κουζίνα.
-Πώς να καθαρίσεις το κινητό σου
Σε πολλά τηλέφωνα μπορείς να αφαιρέσεις την μπαταρία, ενώ σε κάποια smartphones όχι. Αν μπορείς να αφαιρέσεις την μπαταρία κάντο!
-Τι θα χρειαστείς
Προμηθεύσου λίγο καθαρό οινόπνευμα, λίγες μπατονέτες και ένα στεγνό βαμβακερό πανί. Με την μπατονέτα καθάρισε όλες τις μικρές λεπτομέρειες και με το πανί τις μεγάλες επιφάνειες. Και το κινητό σου θα λάμπει από καθαριότητα!