Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Μπουτάρης: Βλέπεις το άγαλμα του Εμμανουήλ Παππά και σε πιάνει αναγούλα

"Προσπαθούμε να αλλάξουμε την αισθητική της πόλης. Βλέπουμε όλα αυτά τα αγάλματα που έχουμε. Είναι να τα μαζέψουμε όλα μαζί σε ένα σημείο και να τα θαυμάζουμε για την κακογουστιά. Βλέπεις αυτό του Εμμανουήλ Παππά και σε πιάνει αναγούλα" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου για τα αγάλματα.
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Παπάς.
Ο Παππάς μυήθηκε πολύ νωρίς στη Φιλική εταιρεία και έγινε αρχιταμίας της στις 21 Δεκεμβρίου 1819. Λίγο αργότερα όμως αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις Σέρρες λόγω σφοδρής φιλονικίας του με τον διοικητή των Σερρών Γιουσούφ Μπέη και πήγε στην Κωνσταντινούπολη όπου είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί στενότερα με τους εκεί Φιλικούς. Στο μεταξύ η φήμη του για την πατριωτική του δράση είχε φτάσει σε κάθε άκρη της Ελλάδας. Είχε σχεδιάσει μάλιστα και σχέδιο για δολοφονική απόπειρα κατά του Σουλτάνου, το οποίο όμως απέτυχε λόγω προδοσίας.

Σημείωση του εκδότη: Ο κ. Μπουτάρης ακόμα και τώρα κάνει ότι μπορεί να δικαιώσει αυτούς που πιστεύουν ότι ηθικός αυτουργός είναι ο ίδιος για όσα του συνέβησαν πρόσφατα.